Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 09/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πώς πέρασε ένας χρόνος;
Σαν χτες ήταν που ήταν πάλι Ιούλιος και τα καλά μας τα παιδιά είχαν μυστικο-φανερή συνάντηση. Να τους και πάλι που μαζεύτηκαν στην Λ’ Ακουίλα γνωστή από τον τελευταίο ισχυρό σεισμό στην Ιταλία. Γιατί προηγήθηκε ο σεισμός της συνάντησης, ...άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου. Κάτι, όμως, παραπάνω από εμάς, ότι ξέρει είναι σίγουρο.
Για τους τζή οκτώ  ( G8 ) ο λόγος, την γνωστή ομάδα που συναντιέται κατά καιρούς ανά την υφήλιο και προσπαθεί ακόμα να λύσει τα προβλήματα που συνεχώς αυξάνονται και καταταλαιπωρούν την υφήλιο. Ολως παραδόξως, τα προβλήματα γιγαντώνονται αντί να μειώνονται από την παρουσία και μετά της ομάδας. Παρεμπιπτόντως, υπάρχει και ή άλλη ομάδα η G20, με περισσότερο κόσμο για να μην συνωστίζονται στην G8. Και αυτή η ομάδα προφανώς έχει παρόμοια ενασχόληση επίλυσης προβλημάτων. Οσο να πεις, μια έξαρση την έχει ο πλανήτης. Εχει αυξηθεί το επίπεδο και όλο και περισσότερο κόσμος ασχολείται με γρίφους, κουίζ, σπαζοκεφαλιές και οτιδήποτε παρόμοιο ανεβάζει την ποιότητα λειτουργίας των εγκεφαλικών συνάψεων!
Πέρσι τέτοιο καιρό ήταν στην Ιαπωνία και να που φέτος γύρισαν την υδρόγειο και βρέθηκαν κοντά μας. Τι θα βγάλουν, θα δείξει! Ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο εκτός από μερικές ανακοινώσεις που δεν δικαιολογούν την σοβαρότητα της κατάστασης.
Και επειδή δεν τα πάνε καλά με τους γρίφους, όπως αποδείχτηκε και πέρσι, δεν αναμένονται σοβαρές αποφάσεις.  Πέρσι δεν ήταν, Ιούλιος μεριά, που η ίδια ομάδα αγνόησε τα οικονομικά προβλήματα της διεθνούς κοινότητας και λίγους μήνες μετά αιφνιδιάστηκε όταν κατέρρεε το ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα μετά το άλλο; Η μήπως έκανε ...ότι αιφνιδιάστηκε;
Και σήμερα σου λέει έχει να συσκεφτεί για την οικονομία και το περιβάλλον. Δύσκολο μάθημα επιλογής και θέλει πολύ διάβασμα. Διότι σε δύσκολους καιρούς που ζούμε θέλουμε ανάπτυξη και ...σπρώξιμο της οικονομίας η οποία για να αναπτυχθεί πρέπει να επιβαρύνει το περιβάλλον αλλά από την άλλη και το περιβάλλον θέλει την δέουσα προσοχή διότι ...κλάφτα Χαράλαμπε.
Αλλά επειδή ο Χαράλαμπος δεν μας ακούει οπότε πώς είναι δυνατόν να αρχίσει να κλαίει αρχίστε εσείς το μοιρολόι γιατί τα μέλη της ομάδας ανακοίνωσαν ότι δεν μπορούν  να ασχοληθούν τόσο με το περιβάλλον και ...ας το αφήσουμε για αργότερα.
Μετά έκλεισαν ραντεβού για του χρόνου και πήραν μαζί τους ένα αναμνηστικό θερμόμετρο για να έχουν να πορεύονται.
Μόλις ο δείκτης φτάσει στο σαράντα όλοι καίγονται!
Κι εμείς;
Εμείς, κερδίζουμε το χαμόγελο του ηλιθίου!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου