Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ." ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  08/07/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Αποκλείεται!
Θα αποδειχτεί ότι είναι πλεκτάνη και δη μεγάλου βεληνεκούς! Απαράδεκτο να κατηγορείται ο άνθρωπος. Μπλέχτηκε άσχημα στα καλά καθούμενα και τον συνέλαβε και η Ιντερπόλ.
Θα μου πεις άλλη αίγλη έχει μια σύλληψη από την Ιντερπόλ, άλλη από την Ελληνική αστυνομία. Δεν είναι το ίδιο πράγμα. Και άλλο να βρίσκεσαι στην Ελβετία την ώρα της σύλληψης. Μιλάμε για άλλο επίπεδο επαφών και καταστάσεων. Δεν είναι δυνατόν, όμως να συνέβη μόνο στην Ελλάδα. Δεν συμμετείχαν και άλλες χώρες; Μόνο στην δική μας ήθελαν να είναι τόσο σίγουροι ότι θα έπαιρναν το διεθνές μπακαλορεά; Και μόνο στην δική μας βρέθηκε να τα ακουμπήσουν για να διαρρεύσουν τα θέματα;
Διότι ένα είναι το σίγουρο. Αν είναι όντως αλήθεια η διαρροή θεμάτων σε τουλάχιστον τέσσερα ιδιωτικά σχολεία που συμμετέχουν στις εξετάσεις του πτυχίου Ιντερνάσιοναλ Μπακαλορεά, τότε...  διέρρευσε και πολύ χρήμα για την διαδικασία της ...αποκατάστασης.
Και γιατί τόσος σκοτωμός για την απόκτηση του εν λόγω πτυχίου που δεν είναι ακριβώς πτυχίο με την έννοια που ξέρουμε; Αλλά εδώ στην Ελλάδα όλα τα έχουμε ονομάσει ...πτυχία!  Είναι ένα διεθνές απολυτήριο που αποτελεί εισιτήριο εισαγωγής σε ξένα πανεπιστήμια. Δηλαδή κατευθείαν σε ξένο πανεπιστήμιο χωρίς άγχος, χωρίς επί πλέον εξετάσεις και προετοιμασία. Τα έκανε ήδη το ιδιωτικό σχολείο τόσα χρόνια!  Και πάλι, άλλο επίπεδο το αλλοδαπό πανεπιστήμιο και άλλο επίπεδο το ημεδαπό. Τι Θράκη και κουραφέξαλα! Εδώ μιλάμε για Παρίσια, για Λονδίνα για Αμερικές!
Στον “αέρα” βρίσκονται δυόμισι χιλιάδες μαθητές μεγάλων ιδιωτικών σχολείων στη χώρα μας, μετά την αποκάλυψη υπόθεσης διαρροής θεμάτων για το διεθνές απολυτήριο Μπακαλορεά, που αποτελεί εισιτήριο εισαγωγής σε ξένα πανεπιστήμια. Πολλοί δεν είναι για τελειόφοιτους τεσσάρων ιδιωτικών σχολείων; Βρε μπας και έγιναν πιο φθηνά από τα δημόσια;
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπεύθυνος των θεμάτων που δίνονται κάθε χρόνο από τη Γενεύη διέρρευσε σε τουλάχιστον τέσσερα ιδιωτικά σχολεία τα θέματα των εξετάσεων που διεξήχθησαν πριν από ένα μήνα. O υπεύθυνος συνελήφθη στη Ελβετία, ενώ η διαδικασία έχει μπλοκάρει και οι εξεταζόμενοι δεν μπορούν να λάβουν τα απολυτήριά τους. Δεν αποσαφηνίζεται ωστόσο, εάν οι μαθητές θα χρειαστεί να επαναλάβουν τις εξετάσεις.
 Δυστυχώς δεν μπορούμε να σας αποκαλύψουμε ούτε καθηγητή εκπρόσωπο που πιθανόν να εμπλέκεται ούτε ιδιωτικά σχολεία που πιθανόν να φαίνονται πανευτυχή για τα αποτελέσματά τους.
Τι θέλετε;
Να μας τρέχει καμιά Ιντερπόλ για …διαρροή προσωπικών δεδομένων;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου