Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 06/02/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Το κρυφό σχολειό ήταν στις δόξες του στα μαύρα χρόνια της τουρκοκρατίας.
Και το κρυφό σχολειό έκανε έργο. Μόρφωνε παιδιά. Μια άλλη πλευρά λέει ότι δεν υπήρχαν κρυφά σχολειά και η ύπαρξη τους αναφέρεται μεταξύ κόκκινης μηλιάς και μαρμαρωμένου βασιλιά. Ό,τι έχεις λες! Τουλάχιστον έχουμε μια δικαιολογία για τη διατήρηση της ελληνικής γλώσσας και των υπολοίπων εθνικών ιδεωδών. Που άλλοι το τραβάνε ακόμα παρά πέρα. Ο καθείς ως βολεύεται. Και ως ονειρεύεται!
Όλη η δουλειά γινόταν στα κρυφά και στα σκοτεινά κάτω από ελάχιστο φως και έλλειψη ...καλοριφέρ. Πολυτέλειες για εκείνη την εποχή.
Στις μέρες μας συμβαίνει κάτι παρόμοιο αλλά αντιστρόφως ανάλογα! Στις μέρες μας φυγαδεύονται στα ...κρυφά ψυγεία όταν θέλουμε να κρύψουμε εργατικό δυναμικό.
Και πάλι η πληροφόρηση βρίσκεται ανάμεσα στις συμπληγάδες πέτρες των κατηγόρων και των κατηγορουμένων. Γεγονός οι μεν, φαντασιώσεις οι δε!
Το θέμα είναι αν ο καπνός προέρχεται από κάποια φωτιά ή δημιουργήθηκε από το τίποτα. Ολα είναι πιθανά σε αυτή την ζωή. Ανα πάσα στιγμή ο καθένας θέλει να σε βγάλει εκτός πραγματικότητας και να προσπαθήσει να σε κάνει να πιστέψεις ότι αυτός ο καπνός είναι ...αέρας!
Το νέο που κυκλοφορεί είναι ότι έκρυψαν παράνομα απασχολούμενες εργάτριες μέσα σε ψυγεία – θαλάμους κατά την διάρκεια ελέγχου από κλιμάκιο της Επιθεώρησης Εργασίας. Λέτε να ήταν τόσο φαντασιόπληκτα τα όργανα ελέγχου και να δημιούργησαν αυτό το ευφάνταστο σενάριο;
Διότι δεν μπορείς να ...φυγαδεύσεις έτσι απλά ανθρώπους μέσα σε ψυγεία. Και αν αργούσε ο έλεγχος; Τι θα γινόταν;
Να πεις ότι ήταν καύσωνας... πάει στα κομμάτια! Απλώς θα έπεφτε λίγο έντονο το κλιματιστικό! Θα γλυτώναμε και τις θερμοπληξίες.
Αλλά στο κέντρο του χειμώνα; Βρισκόμαστε τότε εκτός ελέγχου.
Έχουμε χάσει πλέον τα δοκιμασμένα εδώ και αιώνες χαρακτηριστικά μας και ο μεσαίωνας είναι πλέον τόσο αθώος.
Η έξοδος κινδύνου είναι πλέον κλειστή. Ασφυκτικά κλειστή. Ούτε από τις χαραμάδες κυκλοφορεί αέρας. Ασφυκτιούμε και δεν το καταλαβαίνουμε!
Καταργήσαμε το οξυγόνο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου