Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ 13/04/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  13/04/2011




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Τραβούσαν τα μαλλιά τους,λέει!
Εμείς τι πρέπει να κάνουμε; Να πάρουμε των ομματιών μας και να μεταναστεύσουμε; Όχι πολύ μακριά όμως, γιατί τα εισιτήρια είναι ακριβά. Μέχρι Αλβανία καλά είναι, το πολύ μέχρι τη Βουλγαρία. Διότι όσο να πεις ένα ποτισματάκι οι γλάστρες χρειάζονται. Λίγο άνοιγμα τα παράθυρα να μπει καθαρός αέρας απαιτείται. Μη μας βγει ακριβό και το πήγαινε έλα!
Τι είδαν τα ματάκια τους και τι άκουσαν τα αυτάκια τους! Των ελεγκτών, ντε! Αυτωνών! Σφίγγεστε μεν, σου λένε, αλλά η κατάσταση πάει από το κακό στο χειρότερο. Τους έφυγε το στυλό από τα χέρια στον έλεγχο. Διότι καλά και άγια όλα. Αλλά δεν έλαβαν υπόψη τους και τον παράγοντα Έλληνα. Ναι, με κεφαλαίο!
Από άλλους, που χρωστάνε, σου λέει, μπορεί να τα παίρνετε πιο νωρίς και από άλλους που χρωστάνε δεν τα παίρνετε καθόλου, ίσως λόγω γνωριμιών ή ίσως λόγω πρόσβασης …σε διάφορα συστήματα... Έκπληκτοι έμειναν! Έτσι λειτουργείτε…;
Τολμώ να πω ότι και εμείς πρέπει να μείνουμε έκπληκτοι για την έκπληξή τους! Δεν ρώτησαν τίποτα; Δεν ήξεραν; Μα γιατί δεν ρωτούσαν; Θα τους δίναμε μια περιγραφή άξια του ιστορικού μας ονόματος!
Από την άλλη, διαπιστώθηκε ότι διευθυντής τελωνείου έχει καταθέσει στο λογαριασμό του στη διάρκεια ενός μόνου έτους 2 εκ. ευρώ και οι συνάδελφοί του συνομολόγησαν πώς αυτό είναι ο κανόνας για αυτή τη θέση. Ήθελε να πάθει εγκεφαλικό ο άνθρωπος αλλά σκέφτηκε στην Ελλάδα είμαι, άστο γι’ αργότερα. Να περάσω τα σύνορα!
Ανακάλυψαν ότι η μείωση των δαπανών στο δημόσιο τομέα έχει περιοριστεί στο μισθολογικό μέρος μόνο, χωρίς να γίνουν περιορισμοί σε άλλα έξοδα. Ακόμα, λέει ο ελεγκτής, και κατώτατοι υπάλληλοι έχουνε ευρύχωρα γραφεία που δεν υπάρχουν σε άλλες χώρες. Δεν υπάρχει λογική μεταξύ του κόστους και των παρεχομένων υπηρεσιών!
Και φυσικό ήταν να καταλήξουν στο συμπέρασμα, από ό,τι είδαν, ότι οι λακκούβες για να επισκευαστούν σε ένα δρόμο χρειάζονται τέσσερις φορές περισσότερα χρήματα από ό,τι στις Βρυξέλλες για παράδειγμα. Καλά, το ίδιο είμαστε; Εδώ μιλάμε για ελληνικούς δρόμους, όχι παίξε γέλασε!
Όσο αφορά τη διαφθορά την βρήκαν να βασιλεύει όχι μόνο στο δημόσιο τομέα αλλά να έχει απλωθεί και στον ιδιωτικό τομέα! Μάλλον τους λείπει η ελληνική παιδεία. Δεν πρέπει να τους κατηγορήσουμε διότι αυτά ξέρουν αυτά λένε!
Τζάμπα φωνάζουν! Διότι δεν γνωρίζουν ότι ο έλληνας περιμένει την σωτηρία του έτοιμη να του έρθει στο πιάτο. Πώς να ξηλωθούν παλιά ιδανικά και ατομικές ευάερες καταστάσεις ενός χρόνου που χάνεται στο απύθμενο παρελθόν;
Πόσα μαλλιά, νομίζουν, ότι θα τους μείνουν ακόμη; Αισιόδοξους τους βλέπω!

Προφανώς, δεν ξέρουν το άλλο με τον Τοτό!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου