Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 30/04/2010


ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   30/04/2010

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Πήρε φωτιά ο .... τους!
Τρέχουν και δεν φτάνουν. Ένας αχταρμάς πολυποίκιλων αντιδράσεων μέσα σε ένα πανικό που δεν έχει αρχή και τέλος. Η Ευρώπη φλέγεται! Διότι την έπιασαν στον ύπνο. Να απολαμβάνει τον ύπνο του δικαίου και να ποιεί την νήσσαν! Κάπως αργά αντιλήφθηκε ότι το πρόβλημα της Ελλάδας θα καταλήξει σε ντόμινο και οσονούπω μπορεί να επέλθει μια γενική καταστροφή. Διότι τώρα δεν έχουμε συμβατικούς πολέμους όπως τον παλιό καλό καιρό με απώλειες ανθρώπων. Τώρα τα πράγματα είναι πιο πολιτισμένα. Οι μάχες δίνονται στον οικονομικό τομέα. Μέχρι την πλήρη κατάκτηση και την υποδούλωση σε μια μακροχρόνια σκλαβιά.
Και έτσι δεν μπορεί να σηκώσει το κεφάλι ο κάθε αντιδραστικός και πρώην ελεύθερος.
Δεν μπορεί να πει κανείς ότι δεν φταίμε. Φταίμε και πολύ μάλιστα. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Πολιτικοί και πολίτες, αλλά τώρα είναι αργά για την αναζήτηση ευθυνών. Προέχει η λύση του προβλήματος διότι ο χρόνος τρέχει και συμπαρασύρει τα πάντα στο πέρασμά του. Δεν υπάρχει χρόνος για μια αναλυτική αναζήτηση ευθυνών. Θα πρέπει να αναζητηθούν όμως αργότερα και να εμπεδώσει ο κάθε πολίτης ότι είναι και αυτός υπεύθυνος για τις πράξεις των αντιπροσώπων του. Και να αντιδρά πραγματικά κάθε φορά όταν διακρίνει λοξοδρομήσεις και πλάγιες διαδρομές.
Διότι ακριβώς αυτή την ευκαιρία περίμεναν και την βρήκαν οι φίλοι μας και οι εταίροι μας. Περίμεναν στην γωνία με το δίκαννο στο χέρι για να επέμβουν την κατάλληλη στιγμή. Και τους την προσφέραμε και την χρησιμοποίησαν ανάλογα. Τώρα είναι η εποχή να πληρώσουμε το τίμημα. Και θα το πληρώσουμε πολύ ακριβά. Διότι ο ερασιτεχνισμός ενεργεί κρυφίως και υποδαυλίζει κάθε φαινομενικό επαγγελματισμό. Και αυτό ακριβώς πρέπει να αποφύγουμε από εδώ και πέρα. Την ερασιτεχνική αντιμετώπιση θεσμών και καταστάσεων. Για να επέλθει η εξυγίανση. Δύσκολο μεν, απαραίτητο δε.
Διαφορετικά οι δύσκολες τριετίες ή δεκαετίες εύκολα θα μετατραπούν σε ένα βαθύ σκοτεινό τούνελ από το οποίο δεν θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε ποτέ. Όσο και να ξενυχτήσει η Αγγελική. Όσο και να προσπαθεί να βρει την λύση.
Διότι θα ξαναβρεί μπροστά της μια καινούρια ...Αγγέλα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου