Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 27/01/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  27/01/2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Πού είναι οι παλιές καλές εποχές!
Θα αναφωνεί άπασα η μαθητική κοινότητα της επικράτειας! Με τις κοπάνες της, τις καθυστερήσεις της, τις άδολες υπογραφές γονέων και κηδεμόνων που κατέληγαν να είναι ...αντ’ αυτού! Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα να κλαίς.
Διότι πού πάμε; Τέρμα όλα αυτά. Θα περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή του χαρτιού και του μολυβιού. Μην συζητήσουμε για την πλάκα και το κοντύλι! Αυτά ήδη είναι ξεπερασμένα και καμένα στο πυρ το εξώτερο! Επέρχεται το τέλος των απουσιών και των καθυστερημένων αφίξεων.
Διότι το σχολείο δεν είναι ...ανοίξαμε και σας περιμένουμε.
Έχει ορισμένους κανόνες και υποχρεώσεις. Δεν μπορείς να πας ό,τι ώρα σου καπνίσει. Χώρια που οι κακόμοιροι γονείς τελούν υπό το καθεστώς της παντελούς άγνοιας για τις πρωινές κοπάνες μέχρι της καθυστερημένης ενημέρωσής τους.
Αυτά που ξέρατε τελειώσανε. Η τεχνολογία υπέρ των γονέων και κηδεμόνων. Η τεχνολογία είναι μπροστά και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους μαθητές και τις μαθήτριες που επιδίδονται συστηματικά σε αυτό το άθλημα της πρωινής ή της μεταμεσημβρινής κοπάνας. Τα γλέντια τέλος! Η ηλεκτρονική εποχή χτυπά την πόρτα μας!
Ηδη σε 500 σχολεία εφαρμόζεται το πρωτοποριακό μέτρο ελέγχου αδικαιολόγητων απουσιών. Τα απουσιολόγια ξεχάστε τα! Οι απουσίες θα καταγράφονται σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή από τον οποίον θα φεύγουν κατευθείαν στα κινητά των γονέων με μορφή μηνυμάτων.
'Ετσι, μέσα σε λίγα λεπτά οι γονείς κάθε μαθητή θα γνωρίζουν αυτομάτως αν το παιδί τους βρίσκεται στο σχολείο.
Μια άλλη καινοτομία που απασχολεί πλέον τους καθυστερημένους υπναράδες είναι η μαγνητική κάρτα που μόνο με αυτή μπορούν οι μαθητές να εισέλθουν στο σχολείο. Καταγράφεται πλέον η ώρα εισόδου και σε λίγες μέρες οι γονείς ενημερώνονται για τις καθυστερημένες αφίξεις τους στο σχολείο.
Τέτοια τρομακτικά πράγματα συμβαίνουν στα σχολεία για να συμμαζέψουν λίγο την κατάσταση. Τελικά η καλύτερη συναναστροφή του μαθητή θα γίνει ο χειρότερός του εφιάλτης. Κάθε πέρσι και καλύτερα!
Αλλά μην ανησυχείτε! Η εφαρμογή του μέτρου, προς το παρόν τουλάχιστον, είναι αποκλειστικότητα των Ιταλικών σχολείων. Μέχρι να μεταπηδήσει και στην χώρα μας, - διότι που θα πάει, κάτι θα γίνει και εδώ - θα έχουμε ακόμα κοπάνες!
Μέχρι τότε... απολαύστε χουζουρλίδικα πρωινά!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου