Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 26/01/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  26/01/2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Εμείς οι Έλληνες!
Από ό,τι φαίνεται, το χαρακτηριστικό που κάνει να διαφέρουμε από όλους τους άλλους λαούς ευδοκιμεί μόνο στην δική μας περιοχή. Τί χαρακτηριστικό είναι αυτό και πώς εμφανίζεται και πώς αναπτύσσεται, άγνωστον!
Πάντως σίγουρα μας κάνει να διαφέρουμε και να στεκόμαστε απαθείς και νηφάλιοι μπροστά σε όσα συμβαίνουν. Μια κατάσταση πλήρους ηρεμίας και αβάστακτης ελαφρότητας.
Ένα σωρό μέτωπα δημιουργούμε και βρισκόμαστε σε ένα κλοιό που περικυκλώνει την πατροπαράδοτη ελληνική ηρεμία. Και εν τούτοις συνεχίζουμε αμέτοχοι να προσποιούμαστε ότι δεν τρέχει τίποτα.
Ξορκίζουμε το πρόβλημα με ατελείωτες συζητήσεις σε τηλεπαράθυρα, σε καφενεία και συναφείς τόπους συνάθροισης κοινού. Μέσα σε αυτά είναι και τα τηλεκαφενεία...!
Η φιλοσοφική διάθεση της ανάλυσης διαφόρων προβλημάτων και θεμάτων για τον Έλληνα είναι ίδιον χαρακτηριστικό του. Δεν μπορούμε να απαρνηθούμε ολόκληρο παρελθόν της διαλεκτικής μας!
Από το ...πουθενά ξεφύτρωσε η προγραμματισμένη εισβολή στον Έβρο από τους φίλους μας εξ ανατολάς. Κάτι μπορεί να σημαίνει η είδηση που είδε το φως αυτών των άχαρων ημερών.
Από την άλλη αναγκάσαμε κοτζάμ αλλοδαπό πρωθυπουργό να καταφθάσει στα σύνορά μας για να δει τέλος πάντων τί γίνεται με τους αγρότες.
Από πάνω παρατηρείται μια κινητικότητα αυτές τις μέρες με τους Σκοπιανούς και τις απαιτήσεις τους. Σου λέει, τελείωσαν οι εκλογές, πάρτε και μερικούς μήνες χάρισμα σας έτσι για να συντονιστείτε, αλλά τώρα φτου και από την αρχή.
Στο εσωτερικό η κατάσταση είναι πλέον ...μπλοκαρισμένη με τις ετήσιες καθόδους των αγροτών. Χώρια την οικονομική σπάθα της Ευρώπης που πεταρίζει απειλητικά πάνω από τα κεφάλια μας.
Αυτό που απομένει είναι η επέλαση ενός βαρύ χιονιά για τον πλήρη αποκλεισμό μας. Πανηγύρια για τις κάμερες και τα μικρόφωνα. Μακροσκελείς ανταποκρίσεις τα παράπονά μας. Όλοι θα φταίνε εκτός από εμάς προσωπικά.
Και όλοι αναζητούμε την ανάλυση της κατάστασης στο σήμερα και μόνο στο σήμερα. Το χθες ξεχάστηκε και το αύριο όταν ξημερώσει θα γίνει και πάλι σήμερα.
Μόνο που έτσι δεν υπάρχει υγιές οξυγόνο.
Το σήμερα πολύ γρήγορα γίνεται χθες!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου