Σάββατο 9 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ 20/01/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ' ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 20/01/2011




Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί!
Και αν όμως; Δυστυχώς τα αφήνουμε όλα στην τύχη! Ό,τι βρέξει ας κατεβάσει είμαστε. Όλα αφημένα στην έρημη τύχη και για άλλα έχει… Είναι όμως έτσι; Έτσι είναι, είτε θέλουμε είτε όχι. Και δεν πρόκειται να αλλάξουμε ούτε σκεπτικό, ούτε πορεία.
Διότι μας λείπει ο επαγγελματισμός όχι μόνο στη δουλειά μας αλλά και στον καθημερινό βίο μας. Ακόμα και εκεί είμαστε ερασιτέχνες. Ερασιτέχνες στην ίδια μας τη ζωή. Άσχετα αν η λέξη στην κυριολεξία της σημαίνει το εντελώς αντίθετο!
Ένας ερασιτεχνισμός κυριαρχεί παντού, κάθε λεπτό σε όποια κίνησή μας. Διάγουμε το βίο μας ίσως τυχαία αφήνοντας το ωχ! δε βαριέσαι να κατακυριεύει κάθε ανάσα μας. Και ό,τι και αν συμβεί, ας συμβεί.
Ας ελπίσουμε ότι δεν θα συμβεί. Αν όμως συμβεί; Τι θα γίνει μετά; Ποιός θα φταίει; Θα ψάχνουμε ηθικούς αυτουργούς…; Ο ευρώ αμειφθήσεται…!
Ο λόγος για την πίστα αγώνων ταχύτητος που δημιουργήθηκε στην οδό Ανδρούτσου από πάνω, ψηλά στο πάρκο μέχρι το κέντρο σχεδόν, ακουμπάει την πλατεία μεριά! Δαιμονικές ταχύτητες δίτροχων και τετράτροχων που σαν φτερό στον άνεμο διασχίζουν την οδό αδιαφορώντας για τις παράπλευρες οδούς που καταλήγουν σε αυτή.
Καταλήγουν, ε και λοιπόν, ας μην κατέληγαν. Και υπάρχει και ένα δημοτικό σχολείο του οποίου οι μαθητές διασχίζουν την πίστα για να φτάσουν. Ας μην υπήρχε! Ας πάει αλλού το σχολείο! Διότι εμείς θέλουμε να κάνουμε αγώνες ταχύτητας μέσα στην πόλη. Πού αλλού θα βρούμε τέτοια πίστα;
Δεν συζητάμε για τις διαβάσεις πεζών που υπάρχουν! Απλή εικαστική παρέμβαση στο χώρο! Ένα τοις χιλίοις των οδηγών μπορεί να σταματήσει για να περάσει κανείς! Είναι αόρατες για το υπόλοιπο ποσοστό! Όπως και για τα φανάρια που είτε λειτουργούν είτε όχι το ίδιο και αυτό. Είναι για να τα αγνοεί κανείς!
Το εφιαλτικό σενάριο κατά τις ώρες λειτουργίας της πίστας να συμβεί κάτι, δεν θέλει να το φαντάζεται κανείς. Το αγνοεί! Επιδεικτικά.
Αλλά, δυστυχώς η άγνοια σκοτώνει! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου