Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 18/01/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 18/01/2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Σε όλα τα πράγματα υπάρχει εξέλιξη!
Και η εξέλιξη είναι κάτι που ατενίζει το μέλλον. Κοιτάει μπροστά. Στο βάθος του μπροστά, όχι του πίσω! Βλέπει κάτι καλύτερο, γίνεται καλύτερο!
Η εποχή των σημάτων καπνού έχει λήξει ανεπιστρεπτί, τα ταχυδρομικά περιστέρια επίσης. Αν και ασφαλείς τρόποι μερικές φορές θεωρούνται είδη ...υπό απαγόρευση. Πού χρόνος για καθαρισμός κουτσουλιών στα παράθυρα; Καλά τα περιστέρια αλλά πού να κυκλοφορήσουν χειμώνα καιρό με ανέμους, χιονοθύελλες και όλα τα άλλα παρεμφερή επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα; Άγνωστη η τύχη τους. Και η επικοινωνία δύσκολη. Και πού να βρεθούν σήμερα τόσα περιστέρια;
Και αναγκάστηκε ο άνθρωπος να εφεύρει τις ταχυδρομικές άμαξες. Αλλά και αυτές αρκετές φορές δεν έφταναν σώες στον προορισμό τους. Με κίνδυνο ζωής κατέληγαν στο προορισμό τους. Και αν...
Σήμερα στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας η κατάσταση είναι εκνευριστική. Λογαριασμοί πιστωτικών καρτών φτάνουν κατόπιν εορτής και συνεπώς δικαιολογούν αύξηση των εσόδων της τράπεζας. Διότι η πληρωμή γίνεται εκπρόθεσμα. Τα ...περιστέρια δεν βρίσκουν εύκολα τον δρόμο  τους. Δεν φταίμε εμείς, το ταχυδρομείο! Και αρκετές φορές παραλήπτες είναι διαφορετικοί από αυτούς που πρέπει να είναι. Αρκεί να ταιριάζει το επάγγελμα. Όλα μαζί στο ίδιο κουτί. Μπορεί να συμβεί και το αντίθετο. Να ταιριάζει το επίθετο του παραλήπτη αλλά τα επαγγέλματα να είναι διαφορετικά.
Μπορεί να συμβεί και το εξής αμίμητο. Η διεύθυνση του παραλήπτη να είναι ολόσωστη. Να έχει διορθωθεί ο αριθμός στην ταξινόμηση και να πάει λάθος. Και ο κατά λάθος παραλήπτης να σημειώνει πάλι το αρχικό νούμερο και να το ξαναρίχνει στο κουτί. Και ω του θαύματος η επιστολή να επιστρέφει πάλι από εκεί που είχε ξεκινήσει. Στον κατά λάθος παραλήπτη!
Μπορεί να φταίει και το άλλο. Η ...Βαβυλωνία της αρίθμησης των οδών. Και τα σκήπτρα αυτής τα κρατάει θριαμβευτικά ο πεζόδρομος της Μ. Αλεξάνδρου.
Μπορεί να φταίνε και οι συχνές αλλαγές ταχυδρόμων που αδυνατούν να ξέρουν πρόσωπα και πράγματα. Μέχρι να μάθει την σωστή διαδρομή, ευχαριστούμε για την εξυπηρέτηση, σειρά έχει άλλος τώρα! Και πάλι τα προβλήματα από την αρχή.
Είναι η εποχή που οι λέξεις έχουν χάσει την κυριολεκτική τους σημασία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου