Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 15/01/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 15/01/2010




ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ




Τι αμαρτίες πληρώνουμε!

Και έχουμε μπει στο μάτι του κυκλώνα και μας γυρίζει σε έναν ίλιγγο με όλες τις παρενέργειές του. Εδώ πατούμε και αλλού βρισκόμαστε. Και έχεις και τους άλλους από πάνω σου να σε κοιτάνε με μισό μάτι, δολοφονικό βλέμμα και σηκωμένο το ένα φρύδι. Το αριστερό είναι; το δεξί είναι; θα σας γελάσω! Πάντως φρύδι είναι!

Αργός θάνατος διαφημίζει η Moody’s, - μην την μπερδεύετε με τα Goody’s – για την ελληνική οικονομία. Τέτοια διαφήμιση πια. Περιμένουν πώς και πώς στην γωνία με το δίκαννο!

Και όσο να πεις είναι ανατριχιαστικό να σου λένε ότι επέρχεται ένας θάνατος που ακόμα δεν έχει καθοριστεί αν είναι αργός ή αιφνίδιος. Λέτε να το αφήνουν σε μας να διαλέξουμε; Ο αιφνίδιος, πάντως, καλύτερα ακούγεται. Μπαμ και κάτω. Ούτε ταλαιπωρίες, ούτε καθετήρες, ούτε μπες βγες σε νοσοκομεία, ούτε αλλοδαπές να σε φροντίζουν.

Τουλάχιστον διατηρείς μια τελευταία σελίδα αξιοπρεπούς εικόνας.

Ρίχτηκαν με τα μούτρα εχθροί και φίλοι σε έναν αγώνα τόνωσης της απαισιοδοξίας που λιμνάζει εδώ και καιρό στα χωρικά μας ύδατα. Από κάπου μερικές φωνές εκτόνωσης και διάψευσης των διάφορων γραφομένων στον διεθνή τύπο και δεν ξέρεις σε ποια ψυχολογία να στραφείς. Να περιμένουμε το μοιραίο ή όχι;

Οι “Financial Times” σε άρθρο που υπογράφει αμερικανός οικονομολόγος πνέει τα μένεα με περισσή ευφράδεια και αυθάδεια. Εντάξει, δεν είπαμε ότι είμαστε και Ελβετία αλλά όχι και έτσι.

Εμπρός στον δρόμο που χάραξε η Αργεντινή δηλώνει για την Ελλάδα.  Η Ελλάδα έτοιμη να τελειώσει με ένα κανόνι. Και το τελευταίο, “Η Αθήνα θα πρέπει να φύγει από την Ευρωζώνη το συντομότερο. Όμως, αυτός δεν είναι ο τρόπος με τον οποίο εκτυλίσσονται οι ελληνικές τραγωδίες”. Τι θέλει να μας πει εδώ ο ποιητής; Ότι έχει μελετήσει αρχαία γραμματεία; Όποτε θέλουν την θυμούνται κι αυτήν!

Από την άλλη πάλι, εξωφρενικά χαρακτήρισε τα σενάρια περί αποχώρησης οποιασδήποτε χώρας της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ.

“Θα εξετάσουμε με ιδιαίτερη προσοχή το πρόγραμμα σταθερότητας της Ελλάδας και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την βοηθήσουμε σε τεχνικό επίπεδο” τόνισε χαρακτηριστικά

Αρχισε να γίνεται μονότονο και γραφικό το πράγμα. Μας έφαγαν πια.

Μάλλον θα πρέπει να φωνάξουμε την θειά μας την Αμερσούδα.

Το ξεμάτιασμα της πάντα αποδίδει!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου