Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 09/03/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ     09/03/2011


Βρε τι καλά που παίζουν τα παιδιά!
Λίγο κουρασμένα τα βλέπω αυτά της γηραιάς ηπείρου γιατί από ό,τι φαίνεται τους έχουν πάρει φαλάγγι τα παιδιά πέραν της μεγάλης θάλασσας. Πολλές φορές τους βρίσκουν απροετοίμαστους και αδιάβαστους και τους νικούν συνέχεια. Τουλάχιστον στις εντυπώσεις και στην επίδειξη ισχύος. Τους βλέπουν που σέρνονται και λίγο και όσο να πεις δεν μπορείς να παίζεις όλη μέρα. Είναι και διαφορετική φιλοσοφία, διαφορετική στάση ζωής, διαφορετικά όλα...
Μια ανάσα είμαστε λίγο πριν από το τέλος του παιχνιδιού και οι άλλοι τα δίνουν όλα. Αλωνίζουν και ο καθείς κοιτάει τι έχει να χάσει και τι έχει να κερδίσει.
Σκέψεις από εδώ, σκέψεις από εκεί, υπαναχωρήσεις, απειλές, αρνήσεις και σε λίγο ...καλά όλο ...μουζαβιές είστε, θα το πω στο μπαμπά μου. Διότι αρκετές φορές το παιχνίδι δεν είναι έντιμο. Έχει πολλά χτυπήματα κάτω από το τραπέζι. Κρυφίως και υπογείως! Κανείς δεν ξέρει από πού έρχονται άλλα όλοι ξέρουν. Οι άμεσα ενδιαφερόμενοι δηλαδή, όχι οι πληβείοι! Είναι στους κανόνες του παιχνιδιού. Που το ξέρουν μόνο λίγοι. Οι υπόλοιποι θα τα μάθουμε, αν προλάβουμε, όταν θα ανοίξουν τα ιστορικά αρχεία εκείνης της εποχής. Της σημερινής, δηλαδή, διότι τότε θα είναι εκείνης...!
Διότι κάτι μυρίζει αλλά τι μπορεί να είναι αυτό; Ξεχάστηκε το χταποδάκι στα κάρβουνα και ...καρβούνιασε;
Τρέχοντας έρχεται ο Υπουργός Οικονομικών της αντίπερα παραλίας, μαθεύτηκε, για να συμμαζώξει λίγο τα πράγματα. Κάτι δεν πάει καλά στο βασίλειο της Δανιμαρκίας και πάει να αποδιοργανωθεί το παιχνίδι. Διότι όταν παίζουν πολλοί όλο και κάτι θα ξεφύγει από τους κανόνες του. Τι κανόνες, δηλαδή! Νάναι καλά ο Σκρούτζ του Ντίσνεϊ που γαλούχησε γενιές και γενιές στο αμερικάνικο όνειρο. Και αλλοίμονο αν χαθεί!
Διότι καλά η υποβάθμιση της χώρας. Ας το καταπιούμε αμάσητο! Αλλά να κάνει η Moody’s
υποβάθμιση και το Δήμο Αθηναίων; Αρνητική την χαρακτήρισε την προοπτική του Δήμου Αθηναίων! Σίγουρα είναι δάχτυλος του Ψινάκη. Θυμάστε που απειλούσε θεούς και δαίμονες για τον τραγουδιστή του, που τον απέρριψαν για τη γιουροβίζιον; Θα σας δείξω εγώ, θα σας κάνω εγώ!
Τόπε και τόκανε ο αθεόφοβος!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου