Κυριακή 10 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 04/03/2011

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ     04/03/2011


Έχουμε ήδη αργήσει!
Ήδη έπρεπε κάτι να είχαμε πάθει. Ένα εγκεφαλικό, μια πτώση βλεφάρου από το σοκ, ένα τρέμουλο στο χέρι, μια αφυδάτωση, ακράτεια γέλιου... Κάτι από όλα αυτά ή κάτι παραπλήσιο... Αλλά δυστυχώς τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη. Και ας όψεται το ΔΝΤ που ανάγκασε το πληθωρικό και γενναιόδωρο κράτος να εμφανιστεί γυμνό ...χωρίς τα ρούχα του βασιλιά! Μια που το αναφέραμε..., τυχερός ο τέως που πρόλαβε και έφυγε. Αν ήταν εδώ σιγά που θα έβλεπε περιουσία στα χέρια του!
Η ανεξάντλητη φαντασία των Ελλήνων δεν σταματάει στη διεθνώς γνωστή μυθολογία μας, συνεχίζει την πορεία της και στη σύγχρονη εποχή. Η φαντασία μας οργιάζει και δείχνει τον ανεξάντλητο πλούτο της και την ευρηματικότητα να ξεδιπλώνεται σε όλο της το μεγαλείο.
Τι θέλετε να απαριθμήσουμε; Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου, επίδομα πλυσίματος χεριών, επίδομα προπέλας, επίδομα μεταφοράς φακέλου, επίδομα φαξ;...
Μέχρι τελικής πτώσεως τα επιδόματα που δυστυχώς βλέπουν ημερομηνία λήξης άμα τη εμφανίσει του ΔΝΤ! Όχι ότι τα επιδόματα από μόνα τους βοήθησαν στην κατάρρευση ...του πύργου των Άσερ αλλά η έμπνευση τους και η εφαρμογή τους δείχνει το πόσο καλά διαχειρίστηκε η χώρα όλα αυτά τα χρόνια.
Διότι σιγά το ένα, σιγά το άλλο άδειαζε το ταμείο. Τι φταίει ένα επιδοματάκι από εδώ; Τι ζημιά θα κάνει; Ακόμα ένα επιδοματάκι και από εκεί;. Σιγά μη στάξει η ουρά του γαιδάρου! Οπότε έστησαν χορό τα επιδόματα και νάσου οι ντίσκο της εποχής να βρίσκονται στις δόξες τους! Όπου βρεθείς και όπου σταθείς και από μια ντίσκο τότε. Έκτοτε καταργήθηκαν οι ντισκοτέκ, πέρασε η μόδα τους, αλλά τα επιδόματα παρέμειναν άθικτα και αναλλοίωτα!
Πίσω από κάθε ευφάνταστο επίδομα κρυβόταν η απέλπιδα προσπάθεια για στήριξη της προόδου και της εξέλιξης. Πίσω από κάθε ανεγκέφαλο επίδομα κρυβόταν η ελπίδα για μια θέση στο Δημόσιο. Η ανεπαρκής παιδεία για να στηρίξει ένα καλύτερο αύριο.
Το σκοτεινό παρελθόν χρειαζόταν λεφτά για να ταΐσει τον πεινασμένο Έλληνα. Και αυτός έμαθε να απλώνει το χέρι και να παίρνει. Έτσι κι αλλιώς αφού του τα δίνανε, άσχετα πόσο πίεζε κι αυτός. Και το όνειρο μιας βελτιωμένη ζωής στηρίχτηκε σε δανεικά.
Κανείς δεν του έμαθε τίποτα άλλο.
Μόνο να απλώνει το χέρι.
Και αυτό κάνει και τώρα!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου