Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! 06/01/2010

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  06/01/2010


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Κατέφθασε, ως συνήθως, μέσα στον πανικό!
Σίγουρα κάτι άκουσε, κάτι έμαθε και έπεσε σε βαριά κατάθλιψη. Μέσα στην απελπισία. Κάτι πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να το κοιτάξει. Δεν είναι δυνατόν, μόλις μαθαίνει κάτι να τρέχει πανικόβλητη. Έως πότε μπορεί να γίνει αυτό; Αφού ούτε καν μια ευχή για την καινούρια χρονιά δεν είπε. Ετσι για το καλό! Σε τέτοιο σημείο η αποκορύφωση του ανεξέλεγκτου πανικού της. 
- Τι είναι πια αυτές οι αποδείξεις που μας ζητάνε; ρώτησε μετά μανίας η θειά μας η Αμερσούδα! Δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν πια; Αποδείξεις λέει από το σούπερ μάρκετ, αποδείξεις από τα ρουχάδικα, αποδείξεις από παντού. Και πώς θα τις μαζέψω; Πού θα τις βάλω; Δεν μου λες; Αποδείξεις από το φούρνο χρειάζονται; Επειδή και από εκεί ψωνίζω. Ψωμιά και κανένα κουλουράκι για τον καφέ. Να μην αγοράσω και κανένα γλυκό από το ζαχαροπλαστείο, έτσι για ώρα ανάγκης, να το έχω σε περίπτωση που μου πέσει το ζάχαρο; Και πώς θα τις μαζεύω; Ανα κατηγορία, ανά ποσό; Πω, πω φωτιές που μας ανάψανε! Και να κάθομαι κάθε εβδομάδα να τις συμμαζεύω; Μάλλον θα πρέπει να τις κρατάω με μια καρφίτσα για να μην τις χάνω. Μήπως λες, συνδετήρα για καλύτερα; Από το φούρνο όλες μαζί, από το ψιλικατζίδικο όλες μαζί! Και μετά θα πρέπει να τις γράψω στην φορολογική μου δήλωση; Γιατί κάνω και από αυτήν! Τι νομίζεις, δεν κάνω; Δεν μένω ...στο Κολωνάκι! 
- Στον λογιστή σου θα πας!
- Πήγα και ρώτησα!
- Και τι σου είπε;
- Μου ‘κλεισε την πόρτα κατάμουτρα! Και σαν να έχει δίκιο. Τους φαντάζεσαι να έχουν να καταχωρήσουν τόσες αποδείξεις σε κάθε δήλωση που θα συμπληρώνουν; Εδώ που τα λέμε, αν μαζέψω όλες τις αποδείξεις και τις βάλω δίπλα στην σύνταξη, μέσα μπαίνω. Αναρωτιέμαι πώς τα βγάζω πέρα! Λες να γίνεται κανένα θαύμα;
Αντε να εξηγήσεις την θειά μας την Αμερσούδα ότι το πρόγραμμα των αποδείξεων συμβαδίζει με το πρόγραμμα λιτότητας και λιποδιάλυσης λόγω των περιττών κιλών που επικίνδυνα έχουν περιβάλλει τους απανταχού Έλληνες και Ελληνίδες.
Και σαν να το κατάλαβε, και κοιτάχτηκε από πάνω μέχρι κάτω.
- Λες να έβαλα κανένα κιλό παραπάνω; Α, μπα, από τις γιορτές θα είναι! Και της το ΄πα! Είχαν πολλή ζάχαρη τα μελομακάρονα! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου