Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 06/01/2009

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Δυστυχώς συμβαίνουν.
Και συνεχίζονται να συμβαίνουν και να προκαλούν ποικιλοτρόπως. Σίγουρα υποβόσκει ένα παιχνίδι επικίνδυνο χωρίς όρια. Και το δυστύχημα είναι αυτό. Οταν οι καταστάσεις εκδράμουν εκτός ορίων αλωνίζουν πλαγίως οριζοντίως και καθέτως. Και άντε μετά να λύσεις αυτό το πάζλ. Δύσκολο και μόνο για ευφυή μυαλά. Αστο καλύτερα. Και από την άλλη το πάζλ καταλήγει σε λαβύρινθο και προκαλεί αδιέξοδα απαιτώντας σκέψη... Αστο καλύτερα.
Διότι μπερδεύεσαι ακόμα περισσότερο όταν διαβάζεις τις δηλώσεις του πολιτικού κόσμου μετά την επίθεση κατά αστυνομικών έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.
Για διαβάστε:
- “Εκείνοι, οι οποίοι χτύπησαν τον Διαμαντή Μαντζούνη, είχαν ως στόχο τη Δημοκρατία και την ομαλότητα. Θα αντιληφθούν σύντομα ότι η Δημοκρατία είναι ισχυρή και η κοινωνία μας είναι θωρακισμένη. Και να γνωρίζουν ότι το ηθικό της Αστυνομίας, η προσήλωση στο καθήκον και τα δημοκρατικά ιδεώδη είναι δεδομένα. Κι' αυτά δεν πρόκειται να τα θίξει κανείς, καμιά σφαίρα, κανένας δολοφόνος"
- ''Το δραματικό αυτό περιστατικό αποτελεί πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και των θεσμών που οφείλουμε να τους διασφαλίζουμε''.
- “Ολοι να σκεφτούμε το πώς θα βγούμε απ' αυτό το φαύλο κύκλο, τί ενέργειες πρέπει να κάνει η πολιτεία. Δυστυχώς, βλέπουμε μια Αστυνομία η οποία έχει διαλυθεί. Βλέπουμε το πώς έχει κινηθεί τον τελευταίο μήνα και αυτό δεν μας κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξους. Νομίζω ότι επανασχεδιασμός είναι το λιγότερο. Χρειάζεται να ξαναέρθει η αξιοκρατία, χρειάζεται να ξαναμπούν σοβαρές δομές, χρειάζεται μια νέα ηγεσία της Αστυνομίας, εμείς το είπαμε από την αρχή. Χρειάζεται μια διαφορετική πολιτική ηγεσία".
- "...ως προβοκάτσια και μέρος γενικότερου αντιλαϊκού σχεδίου και η δράση των μηχανισμών προβοκάτσιας αναπτύσσεται στο έδαφος της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Είναι η ίδια πολιτική που διαπαιδαγωγεί και τους αστυνομικούς με τη θεωρία του εχθρού - λαού. Είναι η ίδια πολιτική που χρειάζεται την καταστολή για να υπηρετηθούν η εξουσία και τα κέρδη του κεφαλαίου".
- "Ζητάμε να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση για να αποκαλυφθούν οι ένοχοι και τα αίτια αυτής της επίθεσης. Τέτοιες δολοφονικές ενέργειες λειτουργούν σε βάρος των αγώνων της νεολαίας και των εργαζομένων για μια αξιοπρεπή ζωή και στρώνουν το έδαφος για ενίσχυση του αυταρχισμού και της καταστολής"
- " Εδώ και έναν μήνα, από μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου, από το οποίο δεν εξαιρούνται ούτε οι υπουργοί της Κυβέρνησης, αλλά και από μεγάλο κομμάτι του τύπου, έχει στοχοποιηθεί η αστυνομία".
- "στη Δημοκρατία ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει, αλλά δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει". Κυβέρνηση, πολιτικά κόμματα και όλοι οι θεσμοθετημένοι φορείς οφείλουν να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να επαναπροσδιορίσουν τις απόψεις τους".
Άστο καλύτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου