Τρίτη 26 Απριλίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  05/01/2009

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ

Τα νέα είναι ευχάριστα...

Οι οικονομικές αγορές έδειξαν ανοδικούς δείκτες με την άφιξη του νέου έτους.  Προς το παρόν τα οικονομικά βελτιώνονται. Είμαστε σε καλό δρόμο. Αισιόδοξες οι πρώτες συναλλαγές στα χρηματιστήρια. Αρα πρέπει να κοιμόμαστε ήσυχοι... Τα λεφτά μας δεν κινδυνεύουν.    

Ο φόβος για οικονομική κρίση πάει να εξανεμιστεί... Εξανεμίστηκε ήδη και έγινε καπνός... μαύρα σύννεφα... κουρνιαχτός πάνω από τον ουρανό της Μέσης Ανατολής...
Τα άτυχα θύματα των εχθροπραξιών δεν πρόλαβαν να νιώσουν τα πρώτα σημάδια της οικονομικής ανάφλεξης στην περιοχή. Εξοντώθηκαν επισκιασμένα από το κροτάλισμα του ήχου καθώς οι σφαίρες και οι οβίδες έπεφταν σαν βαριά νομίσματα πάνω στο γκισέ μιας τράπεζας.
Γιατί να μη είναι τυχεροί; Γιατί εμείς οι υπόλοιποι δεν είμαστε άτυχοι;
Ολοι οι άλλοι γνωρίζουν κάτι περισσότερο από εμάς. Η πλειοψηφία αντιλήφθηκε μια πολεμική επίθεση από το πουθενά μέσα στο χριστουγεννιάτικο κλίμα.
Απειλούνται οι επιτιθέμενοι. Απειλούνται οι αμυνόμενοι. Και ο χορός των εντυπώσεων καλά κρατεί. Ποιος απειλεί ποιόν;
Καθώς το αίμα ρέει άφθονο ζητήθηκε να συγκληθεί επειγόντως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ! Γιατί; Δεν είχαν μάθει τα νέα τόσο καιρό; Δεν βλέπουν τηλεόραση τα μέλη του Συμβουλίου; Και το ‘πα! Δεν βλέπεται πια η τηλεόραση!
Και το αποτέλεσμα; Παρουσιάστηκε αδυναμία έκδοσης ανακοίνωσης για την κλιμάκωση της βίας στην περιοχή. Μάλλον δεν μπόρεσαν να βρουν τον γραμματέα που κρατάει τα πρακτικά για να γράψει το κείμενο της ανακοίνωσης. Και αυτοί οι αφιλότιμοι πάνω στις χριστουγεννιάτικες διακοπές βρήκαν να συνεδριάσουν; Πάνω στο καλύτερο; Ακόμα δεν διαλύθηκε ο καπνός από το πούρο! Ο ουρανίσκος θέλει και άλλη σαμπάνια. Απαράδεκτα πράγματα. Αφού οι γιορτές δεν τελείωσαν ακόμα!
Τα υπουργεία εξωτερικών εξέδωσαν ανακοινώσεις ευχών για την πάταξη της ...φοροδιαφυγής. Από μακριά και αγαπημένοι. Το ζήτημα είναι πολυσύνθετο και περίπλοκο. Αφού υπάρχει πλέον η έμμεση υποστήριξη του απερχόμενου.
Τα νέα είναι ευχάριστα.
Οι πληβείοι ξεσηκώθηκαν ακόμα και στο Ισραήλ. Χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν το Σάββατο στους δρόμους εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την αιματοχυσία φωνάζοντας "Συλλάβετε τους δολοφόνους παιδιών" και "Αλληλεγγύη στη Γάζα".
Ο απερχόμενος κοιτάει λυπημένος την πόρτα. Την βλέπει για τελευταία φορά. Κάτι πρέπει να κάνει. Να αφήσει κάποιες τελευταίες αναμνήσεις. Να τον θυμούνται.
Ο αγώνας συνεχίζεται. Τα εργοστάσια πρέπει να δουλέψουν.
Ζήτω η οικονομική ανάκαμψη!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου