Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  03/06/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Ξέρουμε εμείς!
Πλάκωσε το καλοκαίρι - καλώς το! - φούντωσαν οι ζέστες, αναπτερώθηκε ...το ηθικό και αρχίζουν δειλά δειλά οι επισκέψεις στις παραθαλάσσιες δροσιές. Λίγα πράγματα ακόμα αλλά πού θα πάει; Εναγωνίως περιμένουν όλοι να κλείσουν τα Δημοτικά σχολεία - οσονούπω, πήραν ήδη την κατηφόρα - να τελειώσουν οι εξετάσεις σε γυμνάσια και λύκεια και να ...ηρεμήσει λίγο η οικογενειακή ατμόσφαιρα.
Και ξέρουμε εμείς!
Μόλις αρχίσει και μεσημεριάσει αρπάζουμε από το ένα χέρι σωσίβια, κουβαδάκια, φτυαράκια και ότι άλλο μπορεί να χρειαστούν τα τρυφερά βλαστάρια μας και από το άλλο πετσέτες, ομπρέλες, αντιηλιακά και τα συναφή ενυδατικά ηρεμιστικά και κατηφορίζουμε σαν ...απόφοιτοι των φυλακών προς την ελευθερία!
Ξέρουμε εμείς!
Από πάνω ο ήλιος και από κάτω η άμμος. Στη μέση εμείς. Έτοιμοι για ...αποξηραντική χαλάρωση νου και σώματος. Καλά, όμως, το μυαλό να το ...αποξηράνουμε. Το χρειάζεται, κάποιες ώρες ...νεκρικής οριζοντίωσης!
Καλά εμείς!  Είναι η πιο βολική ώρα ψησίματος δώδεκα με τρεις! Και κάθε εικοσάλεπτο αναποδογύρισμα του ψητού για να μη αρπάξει! Και μόλις ...το ψητό αρχίσει και χάνει και τα τελευταία υγρά του... τέλος ψησίματος. Και αρχίζουμε τα γιαούρτια και τις κρέμες διότι είναι απαραίτητα συστατικά ενός παρομοίου γεύματος!
Καλά εμείς, ξέρουμε!
Στα μικρά που απαγορεύεται η δια ροπάλου έκθεση και ...ο εγκλεισμός στο φούρνο μικροκυμάτων δώδεκα με τρεις; Αυτά δεν ξέρουν!
Δεν ξέρουν ότι η καριέρα τους ...σαν ηλιακοί θερμοσίφωνες τελικά θα αποβεί μοιραία!
Μελέτες επί μελετών αποδεικνύουν ότι ...τα γιαούρτια και τα συναφή απλώς προσπαθούν να ανακουφίσουν απλώς τα εγκαύματα. Η όποια ζημιά θα εμφανιστεί μετά από χρόνια.
Μέχρι τότε βλέπουμε!
Προς το παρόν ας απολαύσουμε το φετινό μας ...φούρνο μικροκυμάτων!
Ξέρουμε εμείς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου