Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ   04/06/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Χαιρέτα μου τον πλάτανο!
Ακόμα θα στέκεται στην πλατεία του χωριού αγέρωχος με τα πλατιά φυλλώματά του να δροσίζει τη βρύση που θα τρέχει ασταμάτητα στο χρόνο για να θυμίζει... και τι να πρωτοθυμίσει! Πανηγύρια του χωριού, αρχοντικούς γάμους, ατέλειωτα γλέντια, λεβέντικους χορούς και κάπου κάπου κουρνιαχτό από όπλα και τρεχαλητό από χωρικούς να προσπαθούν να γλυτώσουν! Και τι δεν είδε ο πλάτανος!
Τόσα χρόνια μετά τα ερείπια της ελληνικής παρουσίας κατατρώγονται πια από τους αιγαιοπελαγίτικους ανέμους και την πίεση ενός εσκεμμένου αφανισμού.
Προστασία της ελληνικής μειονότητας σε Ιμβρο και Τένεδο ζητά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Την εφαρμογή μέτρων για την προστασία της ελληνικής μειονότητας στα νησιά Ίμβρος και Τένεδος, ζητεί από την Τουρκία το Συμβούλιο της Ευρώπης, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του.
Ανακάλυψε η Ευρώπη το αυτονόητο. Ανακάλυψε η επιτροπή δικαιοσύνης και ανθρώπινων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι ...κάτι τρέχει στην Ίμβρο και την Τένεδο! Με ψήφισμα που εξέδωσε χθες, καλεί την Τουρκία να υιοθετήσει “θετική στάση” για τους Έλληνες της Ίμβρου και της Τενέδου. Πόσοι κατάφεραν να απομείνουν πια; Πώς κατάφεραν να τους ...εξαφανίσουν από εκεί; Και όχι μόνο από εκεί! Τόσα χρόνια αφανισμού πού ταξίδεψαν μέσα στη λήθη;
“Ο πληθυσμός των νησιών έχει υποστεί εδώ και πολύ καιρό τις συνέπειες των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας”, αναφέρει το ψήφισμα της επιτροπής και στη συνέχεια σημειώνει πως αν η Τουρκία υιοθετήσει μια πιο θετική στάση, θα είναι ένα δείγμα “καλής θέλησης”, προκειμένου να ξεπεράσει παλαιές εθνικιστικές αντιλήψεις και να ενσωματώσει τις ευρωπαϊκές αρχές της καλής γειτονίας.
Χαιρέτα μου τον πλάτανο!
Και ακόμα τίποτα δεν είναι σίγουρο!  Το ψήφισμα της επιτροπής του Συμβουλίου της Ευρώπης θα τεθεί σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια, στις 27 Ιουνίου. Και ανάλογα με τις ψήφους...
Χαιρέτα μου τον πλάτανο!
Και αν βρεθείς κοντά του, κλείσε τα μάτια σου και ακούμπα το αυτί σου πάνω στο γέρικο κορμό του και αφουγκράσου τον! Αν δεν ακούσεις τίποτα είναι γιατί προτίμησε την ευθανασία του! Αν δεν νοιώσεις τίποτα είναι γιατί πόνεσε από την εγκατάλειψη. Αν πονέσεις είναι γιατί οι πληγές δεν έκλεισαν ακόμα!
Και πες του λόγια γλυκά!
Για να νοιώσει ότι δεν τον ξεχάσαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου