Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. ¨ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  30/04/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Το παν είναι η οργάνωση και οι προσεκτικές κινήσεις που θα οδηγήσουν στην εκπλήρωση του έργου και την ικανοποίηση του στόχου! Μπορεί να είναι μακροχρόνια η διαδικασία αλλά το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό και χωρίς να υπάρχουν ...ίχνη συμμετοχής από τις ενδιαφερόμενες πλευρές αφού βάσει σχεδίου υπάρχουν εθελοντές που θα στηρίξουν την προσπάθεια!
Η εμφάνιση των Ολυμπιακών αγώνων στο Πεκίνο ήταν η αφετηρία για την εκκίνηση της ...λαϊκής δημοσιοποίησης των διαφόρων και τεραστίων προβλημάτων που παρασιτούν σε μια αχανή πρώην αυτοκρατορία!
Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 203 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις αρχές Μαρτίου στο πλαίσιο της καταστολής των ταραχών στο Θιβέτ από την Κίνα. Εξάλλου περίπου 1.000 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και 5.175 συλληφθεί αφότου ξεκίνησε στις 10 Μαρτίου ένα αντικινεζικό κίνημα στο Θιβέτ.
Από την άλλη, χιλιάδες παιδιά στη νοτιοδυτική Κίνα πωλούνται σαν να ήταν αντικείμενα για να δουλέψουν σε άλλες πλουσιότερες περιοχές. Στην παιδική αγορά εργασίας υπάρχουν παιδιά ακόμα και επτά ετών. Σύμφωνα με ρεπόρτερ της εφημερίδας που έκανε την έρευνα, ένα παιδί πληρώνεται με 3,5 γιουάν την ώρα (περίπου μισό δολάριο) και είναι υποχρεωμένο να δουλεύει τουλάχιστον 300 ώρες το μήνα. Η εφημερίδα αποκαλύπτει επίσης ότι από τις γιορτές για το Νέο Έτος στην Κίνα, τον Φεβρουάριο, αγνοούνται 76 παιδιά από την περιοχή Λιανγκσάν και πιστεύεται ότι τα περισσότερα από αυτά έχουν πουληθεί ως σκλάβοι.
 Η Κίνα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι καταβάλλει προσπάθειες για την καταστολή της δουλείας και της παιδικής εργασίας, μετά τις αναφορές ότι φτωχοί αγρότες, παιδιά και άνθρωποι με διανοητικά προβλήματα εξαναγκάζονται να δουλέψουν σε ορυχεία και σε υψικαμίνους στις επαρχίες Σαντσί και Χενάν.
Και μέσα σε όλον αυτόν τον ορυμαγδό ...ξεφύτρωσε η  παγκοσμίου φήμης ...ατραξιόν των Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο!
Και εγώ σαν Ελληνας δεν πρέπει να διαμαρτυρηθώ για την ...κακοποίηση των Ολυμπιακών Αγώνων; Μάλλον, όμως, τα πνευματικά δικαιώματα δεν μου ανήκουν πλέον!
Διανεμήθηκαν απλόχερα στο κοινό για την πλήρη ευχαρίστηση των πληβείων. Οι οποίοι ανεκπαίδευτοι αρέσκονται να απολαμβάνουν τις αριστοτεχνικές κινήσεις των νηματίων ενός …ευσπλαχνικού νευρόσπαστου!
Η τέχνη της μαριονέττας γεννήθηκε στην Ελλάδα, περίπου τον 5ο αι. π.Χ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου