Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ “Ο Αρίστος” Σκηνοθεσία Γιώργος Παπαγεωργίου Παίζουν: Φιλαρέτη Κομνηνού, Μιχάλης Οικονόμου, Γιώργος Χριστοδούλου.

“Ο Αρίστος”


Μια παράσταση βασισμένη στο μυθιστόρημα  του Θωμά Κοροβίνη “Ο Γύρος του Θανάτου”


Είναι μια ευτυχισμένη θεατρική συνάντηση!
Ευτυχισμένη και για τους συντελεστές της παράστασης αλλά και των θεατών! Ο Θωμάς Κοροβίνης, συγγραφέας, ο Γιώργος Παπαγεωργίου, σκηνοθέτης, η Φιλαρέτη Κομνηνού, ο Μιχάλης Οικονόμου, ο Γιώργος Χριστοδούλου, ηθοποιοί.
Τρεις ηθοποιοί σε εννέα ρόλους σε μια εξαίσια ευρηματική και εμπνευσμένη σκηνοθεσία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Ο φίλος του Αρίστου από την Τούμπα, η παραδουλεύτρα γειτόνισσα της μάνας του, ένας αχθοφόρος του λιμανιού, ο παρακρατικός δοσίλογος περιπτεράς, ένας χωροφύλακας δημοκρατικών φρονημάτων, ένας συντηρητικός αστός της παραλίας, το αφεντικό του σε ένα λαϊκό πανηγύρι, η τραβεστί Λολό και μία λαϊκή τραγουδίστρια – οι δύο έρωτες του!
Στο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη “ Ο γύρος του θανάτου”, κρατικό βραβείο μυθιστορήματος,  βασίζεται το θεατρικό έργο “Ο Αρίστος” για την υπόθεση του δράκου του Σέιχ Σου, του Αριστείδη Παγκρατίδη. Τα χρόνια που ακολουθούν τον εμφύλιο πόλεμο η χώρα ακόμη μετράει τα θύματα της, μετράει τα σκοτεινά της χρόνια, ταλανίζεται ταλαντευόμενη πάνω σε μια μετέωρη γραμμή.
Ο Αρίστος, προφανώς θύμα της εποχής, κατηγορείται για μια σειρά εγκλημάτων. Ποιος είναι ο Αριστείδης Παγκρατίδης; Θύτης ή θύμα; Εγκληματίας ή το απολωλός πρόβατο που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή για να οδηγηθεί στη σφαγή!
Το έργο ξεκινά πολύ πριν την παράσταση. Πως;
Ο σκηνοθέτης αδημονούσε να μας παρασύρει από την πλατεία πάνω στη σκηνή και τους ηθοποιούς να “βηματίζουν” στην πλατεία για να “συνομιλήσουν” με τους θεατές!
Τρεις ηθοποιοί, εννέα ρόλοι! Αυτή η μαγική μεταμόρφωση των ηθοποιών από τον ένα  ρόλο στον άλλο σκόρπιζε μια σαγηνευτική συγκίνηση στους θεατές μέχρι το τέλος της παράστασης!
Ο σπαραγμός, η φοβισμένη κίνηση του σώματος της μάνας, αλήθεια, πώς μπορεί να μετατραπεί σε μια δευτεράντζα “μαγκιόρα” τραγουδίστρια, απολαυστική στο ρόλο της η Φιλαρέτη Κομνηνού. Ξετυλίγει ακόμη μια φορά και μας προσφέρει άπληστα την πλούσια υποκριτική της γκάμα! Μας συγκλόνισε!
Ο Μιχάλης Οικονόμου και ο Γιώργος Χριστοδούλου, εξαίρετοι ηθοποιοί, συναρπαστικές ερμηνείες, ειλικρινά συγκινητικοί!
Μην παραλείψετε να δείτε την παράσταση! Θα τιμωρήσετε τον εαυτό σας!

ΘΕΑΤΡΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τελευταίες παραστάσεις 19-20-21 Απριλίουαπό τη στήλη ΘΕΑΤΡΟ 
της εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


                                              


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου