Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Θάνος Κόσυβας | Το δάσος φύλακας | Εκδόσεις Αλέξανδρος


Θάνος Κόσυβας
“Το δάσος φύλακας”
Εκδόσεις Αλέξανδρος

Είναι σημαντικό στις μέρες μας, σε μέρες δραματικές, σε μέρες που τυραννιούνται από τη μιζέρια μιας άγνωστης καθημερινότητας να υπάρχουν άνθρωποι, που δεν το βάζουν κάτω, δεν υποκύπτουν στις κραυγές της απογοήτευσης αλλά κοιτάνε μπροστά, αισιόδοξα και αυτή η μικρή, η μεγάλη σπίθα γεμίζει φως τις ματιές των ανθρώπων.
Ο Θάνος Κόσυβας έγραψε ακόμη ένα παραμύθι! Για παιδιά; Για μεγάλους; Το σίγουρο είναι ότι μέσα από τα παραμύθια λέγονται οι μεγαλύτερες αλήθειες! Πίσω από τα “ψέματα” των παραμυθιών κρύβονται αλήθειες που ίσως έχουμε ξεχάσει, ίσως δεν τις δίνουμε τη σημασία που τις αξίζει! Ίσως τα παραμύθια πρέπει να απευθύνονται και σε μας στους μεγάλους. Μπορεί να είναι κι έτσι! Πρέπει να είναι κι έτσι!
Το καινούριο βιβλίο του Θάνου Κόσυβα “Το δάσος φύλακας”  από τις εκδόσεις “Αλέξανδρος” με μια υπέροχη εικονογράφηση από τον ίδιο τον συγγραφέα που παρακινεί τη φαντασία να λειτουργήσει, να οδηγήσει τον αναγνώστη στα μονοπάτια του δάσους, να απολαύσει τη ζωή του, να ακούει τα κρυστάλλινα νερά του, να ακολουθήσει όλα τα ζωντανά που ζουν μέσα σε αυτό! Πως είναι δυνατόν να μην το προσέξουμε και να το προφυλάξουμε από κακόβουλες ή αθέλητες πράξεις για να αποφύγει την καταστροφή του; Να αφήσουμε μόνο του το δάσος να προστατέψει τον εαυτό του;
Το έμμετρο κείμενο του βιβλίου δείχνει την μεγάλη αγάπη του συγγραφέα για την ποίηση και το γλαφυρό του ύφος κάνει την ανάγνωση περισσότερο απολαυστική!
Το εξώφυλλο, η εικονογράφηση, η σελιδοποίηση είναι όλα δημιουργία του συγγραφέα και είναι μεγάλη η χαρά μας για αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα!
Μην ξεχάσετε να απολαύσετε το “Το δάσος φύλακας”  του Θάνου Κόσυβα. Μην το χάσετε! Θα αποκτήσουμε όλοι οικολογική συνείδηση, όχι μόνο οι μικροί αναγνώστες αλλά και οι μεγάλοι! Και μην ξεχνάτε! Τα παραμύθια πάντα λένε τις μεγαλύτερες αλήθειες!

Διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο:
Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ωραίο δάσος. Ένα δάσος αλλιώτικο από τα’ άλλα… Τα μονοπάτια, το ποτάμι, τα δέντρα, τα πουλιά και τα ζώα βοηθάνε τους ορειβάτες και τους περιπατητές και το προστατεύουν από τους λαθροθήρες και τους εμπρηστές. Είναι ένα δάσος φύλακας, που αφού οι άνθρωποι δεν το προστατεύουν, προστατεύεται μόνο του…
Αυτό το βιβλίο έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δάσος και γενικά το περιβάλλον από τις επεμβάσεις του ανθρώπου, ώστε να ενημερωθούν, να αγαπήσουν το πράσινο και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα:
Γεννήθηκε το 1972 στην Καρίτσα Πιερίας, σπούδασε και ασχολείται με τη γραφιστική. Το 2011 κυκλοφόρησε η πρώτη του ποιητική συλλογή με τίτλο  «Σ' ελλειπτική τροχιά» από τις εκδόσεις Μάτι.  Το 2014 ακολουθεί η δεύτερη ποιητική του συλλογή «Μεσημβρινοί» από τις εκδόσεις poema. Ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικά περιοδικά. Ποιήματα του έχουν μελοποιηθεί από το συνθέτη Χαράλαμπο Ναβροζίδη. Είναι  ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας, Έφορος Λογοτεχνίας και Εικαστικών Τεχνών του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου και μέλος του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πιερίας. Ως γραφίστας ασχολείται με εμπορικές αλλά και καλλιτεχνικές δημιουργίες. Επιμελήθηκε ο ίδιος το καλλιτεχνικό μέρος της έκδοσης των δύο ποιητικών συλλογών του, για την πρώτη ποιητική συλλογή βραβεύθηκε από το λογοτεχνικό περιοδικό «Κελαινώ» (2011-2012). Έχει βραβευθεί επίσης για το ποιητικό του έργο από Συλλόγους και Ενώσεις Λογοτεχνών και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές εκθέσεις εικαστικών ως γραφίστας με ψηφιακό κολάζ (digital art). Ασχολείται με την εικονογράφηση, σελιδοποίηση βιβλίων και σχεδίαση εξωφύλλων, την καλλιτεχνική επιμέλεια ημερολογίων, περιοδικών, σχολικών εφημερίδων και άλλων  εντύπων.
 






Από τη στήλη ΒΙΒΛΙΟ
των εφημερίδων
ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΘΑΡΡΟΣ | ΚΟΖΑΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου