Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Ζούμε θλιβερές μέρες!
- Θλιβερότατες, θα έλεγα!
- Όλοι κρύβονται πίσω από το δαχτυλάκι τους, μερικοί σφυρίζουν κλέφτικα, άλλοι κάνουν ότι βήχουν και απομακρύνονται, - η ευγένεια γαρ! - άλλοι κοιτούν αφηρημένα το ταβάνι - ποπό κάτι αράχνες! - άλλοι σε κοιτούν στα μάτια με οίκτο και συμπόνια, τάχαμ δήθεν!
- Και το αποτέλεσμα; Μηδέν!
- Δεν υπάρχει κάποιος, κανένας που να ξέρει τι γίνεται, μπορεί μεν να ξέρει αλλά δεν είναι για ευρεία ίσως κατανάλωση, όλα άγονται και φέρονται. Ο ΟΗΕ βγήκε και έδωσε συγχαρητήρια στην Ελλάδα, μάλλον στους Έλληνες για την βοήθεια στους πρόσφυγες. Τι να πεις!
- Καταλαβαίνεις τι γίνεται δηλαδή! Δηλαδή ο ΟΗΕ τι είναι;
- Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών!
- Γιατί, εσύ βλέπεις πουθενά ενωμένα έθνη; Ο καθείς εφ’ ω ετάχθη! Του Κουτρούλη ο γάμος ένα πράγμα!
- Και το άλλο! Πρώην υπουργός της Γερμανίας κατασκήνωσε κι αυτός στην Ειδομένη και μίλησε υπέρ της Ελλάδος!
- Και;
-Όλα αυτά που γίνονται, τάχαμ δήθεν και πάλι σα να μου φαίνονται κινήσεις βιτρίνας! Να ‘χαμε να λέγαμε δηλαδή! Μαζί σας είμαστε, αλλά μέχρις εδώ! Δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο! Τι να σου κάνουν οι δηλώσεις του τύπου, αφήσατε την Ελλάδα να τα βγάλει πέρα μόνη της με το προσφυγικό!
- Είναι αυτό ευρωπαϊκή ένωση;
- Εμ, δεν είναι, μόνο για τα καλά και τα συμφέροντα! Πόσα καλά λόγια έχουμε ακούσει για τη στάση μας! Μπόλικη μελάνι χύθηκε! Αλλά μέχρι εκεί! Το μπουκάλι να αδειάζει μόνο!
- Ξέρεις τι κατάλαβα;
- Τι;
- Ό,τι αν τα παθαίνουμε εμείς οι ίδιοι, τρέχουμε και δεν φτάνουμε! Αλλά άμα είναι στο γείτονα το πρόβλημα, δεν ακούμε, δεν βλέπουμε! Αλλά όταν καίγεται η αυλή του γείτονα η δικιά μας άκαυτη θα μείνει; Πόση επιλεκτική μνήμη έχουν τα πουλάκια μου!
- Τελικά στην Ιστορία όλοι μετεξεταστέοι είμαστε! Από εξάμηνο σε εξάμηνο πάμε!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου