Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Με συγχωρείς πολύ, αλλά στην αριθμητική είναι άσχετοι!
- Στα μαθηματικά θες να πεις!
- Όχι, δεν θέλω να πω! Αριθμητική λέω και αριθμητική εννοώ, διότι τα μαθηματικά είναι πολυπλοκότερα από την αριθμητική! Απλά πράγματα! Ένα κι ένα κάνουν δύο… Μηδέν από μηδέν, μηδέν! Δυο και τρία κάνουν πέντε! Πιο απλά δεν γίνεται!
- Και ποιοι είναι άσχετοι, λοιπόν, στην αριθμητική;
- Αυτοί που λένε ότι κατά την περίοδο 2009-2013 οι Έλληνες έχασαν 17.000!
- Και; Είναι πολύ ή λίγο;
- Και οι Ιρλανδοί έχασαν 18.000 ανά άτομο και οι Ισπανοί 13.000!
- Τι λες;
- Περίμενε… Στο ίδιο διάστημα οι Ολλανδοί και οι Γερμανοί αύξησαν το κατά κεφαλήν εισόδημα κατά 33.000 ευρώ και 18.000 αντίστοιχα! Δηλαδή η κρίση τούς πάει πολύ τους Ολλανδούς και τους Γερμανούς!
- Για στάσου ρε φίλε! Αυτοί χτυπιούνται ότι δίνουν από το υστέρημά τους για να μας δανείσουν και να μας σώσουν. Κάτι γίνεται στραβά! Κάπου είναι λάθος το όλο πράγμα!
- Και το άλλο, ότι εμείς χάσαμε 18.000 ευρώ; Για βαλ’ τα κάτω… δεκαοκτώ χιλιάδες δια πέντε… Πόσο μας κάνει; 3.600… Εμένα μου φαίνονται λίγα, πολύ λίγα… Για βαλ’ τα κάτω… εγώ τα βγάζω πολύ περισσότερα… Διότι αν ήταν τόσα, θα τα φέρναμε βόλτα κάπως αλλιώς, πιο ανθρώπινα… Τα ποσά είναι αντιστρόφως ανάλογα! Για πιάσε μολύβι και χαρτί. Τι είχες και τι έχεις! Τι παίρνεις και τι έδωσες και δίνεις! Δουλευόμαστε μήπως;
- Ρε! Μήπως εννοούν αυτό το ποσό για κάθε χρόνο;
- Αποκλείεται…
- Μην αποκλείεις τίποτα!
- Δεν γίνεται να είναι κάθε χρόνο… Τότε θα ήμασταν όχι μείον… αλλά θα είχαμε χάσει και τα …παξιμάδια μας! Καταλαβαίνεις τι …παξιμάδια εννοώ!
- Οι Ιρλανδοί και εμείς είμαστε τελικά οι μεγάλοι χαμένοι!
- Δεν νομίζω! Την πρωτιά πρέπει να την έχουμε εμείς! Αλλά,  έτσι για το παιχνίδι… άσε να θολώσουμε λίγο τα νερά. Μην είναι μπροστά οι Έλληνες και αρχίζουν πάλι να κοκορεύονται!
- Και για το 2014 και το 2015 δεν έχουμε νεώτερα;
- Ααα! Βιάζεσαι! Είναι πολύ νωρίς ακόμη! Αργούν τα συμπεράσματα!
- Κατάλαβα! Όσο αλλού θα μεγαλώνει, αλλού θα μικραίνει!
- Τι εννοείς;
- Τον πλούτο εννοώ! Τι άλλο;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου