Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου 2015

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε!
- Είδες; Είδες;
- Εγώ να τα δω; Εσύ άνοιξε τα γκαβά σου!
- Σιγά τώρα!
- Είναι δυνατόν να αλλάξει κάτι που συμβαίνει εδώ και αιώνες; Τώρα θα αλλάξει; Μπορεί;
- Τι θες να πεις;
- Για πιάσε και μέτρα! Ποιες και πόσες χώρες είχαν απλώσει τα δίχτυα της κυριαρχίας τους σε άλλες χώρες, σε άλλες ηπείρους
- Α! Το πας τόσο μακριά…
- Μακριά και κοντά… Ξεκίνησε και συνεχίζεται… Για σκέψου την αποικιοκρατία του πάλαι ποτέ… Για σκέψου το σήμερα… Θα μου πεις άλλαξε το όνομα… Αν είναι να κολλάμε στα ονόματα. Και ο Γιάννης (του ένα ν) κατάφερε να αλλάξει το όνομα της τρόικας και να το κάνει θεσμούς και είδαμε τα χαΐρια μας! Τι σημασία έχει; Το αποτέλεσμα μετράει. Ο στόχος είναι ο ίδιος! Όπως και να λέγεται!
- Πες το ψέματα!
- Το θέμα είναι ότι πάντα θα υπάρχουν οι επάνω και οι κάτω!
- Και φυσικά εμείς είμαστε οι από κάτω!
- Πέρασε πια η σειρά μας! Κι εμείς ήμασταν από πάνω κάποτε… Παλιά πολύ παλιά… Προ αμνημονεύτων ετών… Τώρα δεν ξέρουμε πότε θα μας λάχει… Αν και δεν νομίζω…
- Λες, ε;
- Το λέω και το υπογράφω! Τέλος οι ένδοξες μέρες!
- Ένα δίκιο το έχεις! Διότι να που η Αγκέλα και ο γείτονάς μας εξ ανατολών τα είπαν από κοντά. Και όχι μόνο! Τα έβαλαν κάτω και για το Αιγαίο. Απόξω απόξω, έτσι για να μην καρφωνόμαστε!
- Κοίτα να σου πω! Ένα δίκιο το έχει η Αγκέλα! Σύνορα της ευρωπαϊκής ένωσης δεν είναι; Άρα; Δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά!
- Περσινά ξινά σταφύλια! Όταν θυμόμαστε, χαιρόμαστε! Τώρα το θυμήθηκε; Όλο και κάτι θα υπάρχει. Διότι πολιτική χωρίς δούναι και λαβείν δεν υπάρχει.
- Για καν’ το πιο λιανά!
- Ρε, ένα εμπορικό αλισβερίσι είναι!
- Κάτι σαν αγορά δηλαδή;
- Παρ’ το κι έτσι!
- Ο ένας αγοράζει και ο άλλος πουλάει δηλαδή;
- Βρε χαμός! Τα παζάρια πάνε σύννεφο!