Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Κοίτα να σου πω! Τα πράγματα είναι απλά. Δεν χρειάζεται να ξέρεις και πολλά γράμματα. Εύκολο να το καταλάβει κανείς.
- Αυτό είναι υπονοούμενο για μένα;
- Γιατί τσιμπάς τόσο εύκολα; Είναι δυνατόν; Ό,τι έχω να πω, τουλάχιστον σε σένα, θα στο πω κατευθείαν και κατάμουτρα! Χωρίς πολλές τσιριμόνιες!
- Και δε μου λες, τι είναι αυτό τώρα που θα το καταλάβω αμέσως;
- Θα δεις! Οι άλλοι που ξέρουν πολλά γράμματα δεν τον έχουν καταλάβει. Δεν θέλουν να το καταλάβουν…, δεν μπορούν να το καταλάβουν…; Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει! Πάντως κάτι από όλα αυτά παίζει!
- Για λέγε!
- Ας υποθέσουμε ότι εσύ έχεις ένα μαγαζί.
- Γιατί ας υποθέσουμε! Αφού έχω!
- Ξεκινάω έτσι για να μην μου λες άλλα αργότερα!  Τέλος πάντων!
- Για λέγε!
- Αυτό το μαγαζί, λοιπόν, δεν πάει καλά, δεν έχει πελάτες, άρα δεν έχει και πολλά έσοδα. Και γιατί δεν πάει καλά; Διότι, όπως είπαμε, δεν έχει πελάτες. Και γιατί δεν έχει πελάτες; Διότι οι πελάτες έχουν εξαφανιστεί διότι αδυνατούν να πληρώσουν και έτσι περιορίζονται στα απαραίτητα. Εσύ όμως έχεις πάγια έξοδα που πρέπει να τα πληρώσεις είτε έχεις δουλειά, είτε δεν έχεις. Τι γίνεται τότε; Αδυνατείς να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου, δεξιά και αριστερά. Και τι γίνεται μετά; Πιέζεσαι να πληρώσεις, αλλά και πάλι αδυνατείς. Οπότε τι γίνεται με τα έσοδα των υπολοίπων; Μειώνονται κι αυτά, διότι δεν μπαίνουν έσοδα στα ταμεία τους. Και έτσι τα κρατικά και λοιπά ταμεία μένουν με αρκετό κενό χώρο. Πως θα τον γεμίσουν; Ουδείς γνωρίζει! Και γιατί να τα γεμίσει; Διότι έχει και υποχρεώσεις πληρωμών προς ιδιώτες. Οπότε υπάρχει και εδώ αδυναμία πληρωμής! Και περιμένουν μέχρι κάποιος από μηχανής θεός να βρει τη λύση. Ένας κύκλος που δεν σταματά και όσο πάει και αυξάνεται. Και να σου τα έσοδα του κράτους μειώνονται μήνα με το μήνα… Το κατάλαβες;
- Αν το κατάλαβα λέει! Και πολύ καλά μάλιστα!
- Είδες τι σου έλεγα; Οι από πάνω δεν θέλουν να το καταλάβουν! 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου