Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Και όμως, αγαπητέ μου, η Ιστορία επαναλαμβάνεται!
- Για τα καινούρια λες!
- Άνω κάτω με την Κριμαία!
- Βρε, εδώ είναι όποιος προλάβει… Άμα δεν προλάβεις, θα μείνεις νηστικός και άυπνος!
- Χάλια, χάλια… Όλη η φασαρία για το πάπλωμα!
- Και τι πάπλωμα! Ίδιο με αυτό της Κύπρου!
- Τους έπιασε ο πόνος και άρχισαν τα παράπονα για παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και όλα τα σχετικά …κουρκουμπίνια! Άσχετα το ποιος είναι επάνω και ποιος είναι κάτω, δεν ενδιαφέρει ουδόλως αυτό, κανένας δεν πονάει αν έγινε εισβολή, αν θα μαρτυρήσει πάλι ο κόσμος, αν είναι άκρα δεξιός ή άκρα αριστερός. Το θέμα είναι η τσέπη του…
- Εκεί πάει λες…
- Εμ, που πάει! Λάου, λάου θα πάει πάλι!
- Λες, ε;
- Άμα πάει στο πολύ άγριο, άσχετα πάλι από τι κυκλοφορεί ή θέλει να κυκλοφορεί, θες να κλείσουν οι κάνουλες του φυσικού και να παγώσει ο κόσμος; Από εκεί έρχεται ένα μεγάλο ποσοστό που καταλήγει στην Ευρώπη!
- Δηλαδή, τέλος το διάλλειμα, τα κεφάλια πάλι μέσα. Κάτι σα μια ψυχροπολεμική διάθεση, ένα ξετίναγμα για να ζωντανέψουν  λίγο τα αίματα, ένα ανακάτεμα για να αυξηθεί λίγο το εισόδημα, μη φανταστείς, όχι το δικό μας, των αλλονών, αυτών που το έχουν ήδη αυξημένο!
- Δεν θα γίνει τίποτα λες;
- Ανάλογα με το τι θα κερδίσει ο καθένας και πόσο ευχαριστημένος θα είναι! Όλα τα άλλα, τα ηθικά και τα δίκαια, είναι για το έργο της επόμενης εβδομάδας, η αίθουσα κλιματίζεται! Λίγο θέατρο, καμιά απειλή που ανάλογα θα διαψευστεί εν ευθέτω χρόνω, πολύ μελάνι στις εφημερίδες… τα γνωστά! Δεν θυμάσαι τι είχε γίνει με την Κύπρο; Δίκαιο, ξεδίκαιο, πάντα υπερισχύει το δίκαιο των συμφερόντων! Και έχουν εμάς τους αποκάτω να τα ψειρίζουμε, να τα αναλύουμε, να κονταροχτυπιόμαστε προσπαθώντας να εξηγήσουμε τα ανεξήγητα!
- Και να ξεχνάμε τα τρέχοντα και βασικά!
- Όπως κατάλαβες όλος ο κόσμος είναι …άρτος και θεάματα! Προς το παρόν περισσεύουν τα θεάματα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου