Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Όλα αυτά τα γεγονότα των ημερών με έβαλαν σε πολλές σκέψεις…
- Κάνουμε και τίποτα άλλο, από το να σκεφτόμαστε;
- Νομίζω ότι αρχίζω και βλέπω τα πράγματα πιο ώριμα, πιο σοβαρά…
- Δηλαδή μέχρι τώρα τι έκανες; Έπαιζες;
- Όπως αποδείχτηκε…
- Και τι ήταν αυτό το ξαφνικό;
- Ατενίζω τη ζωή μου, αυτή που έφυγε… αυτή που έρχεται…
- Και τι πόρισμα έβγαλε το λαμπερό σου το μυαλό…
- Ό,τι ακολούθησα λάθος επάγγελμα…
- Και τι έπρεπε να γίνεις;
- Τουλάχιστον βουλευτής… Από βουλευτής και επάνω…
- Και με ποιο κόμμα;
- Α! αυτό δεν έχει σημασία… Έτσι κι αλλιώς…
- Καλά, το να είσαι πολιτικός είναι επάγγελμα;
- Που ζεις καημένε; Δες και λίγο! Άνοιξε τα γκαβά σου! Έχει σίγουρο εισόδημα και μερικές έως πολλές φορές …γεννοβολάει από μόνο του!
- Για λέγε… Ενδιαφέρον ακούγεται…
- Τώρα με την κρίση δεν έχω στον ήλιο μοίρα… Δεν προλαβαίνω να μοιράζω δεξιά και αριστερά… Και αυτό όχι πάντα… Αν ξεχαστεί και πέσει κανένα φράγκο στα χέρια μου… Ενώ αντιθέτως βλέπεις τον τέως υπουργό με πληθώρα ακινήτων, καταθέσεων, συντάξεως.. διακοπές εδώ, διακοπές εκεί, καρφί δεν του καίγεται… δεν πάει να λέει με χτύπησε και μένα η κρίση… τέτοια χτυπήματα της μοίρας τα θέλω και εγώ… καλοδεχούμενα είναι… αλλά πού τέτοιο …κακό!
- Α! Έτσι το εννοείς!
- Εμ, πώς; Αλλιώς; Και άμα λάχει δεν μπαίνεις στην διαδικασία της ελεύθερης εργασίας… οπότε δεν ξέρει από τράπεζες και ταμεία και όλο το κακό συναπάντημα… Τέτοια δουλειά την κάνω και εγώ πολύ ευχαρίστως… Ούτε ευθύνες, ούτε τίποτα! Και από γνωριμίες και διασυνδέσεις άλλο τίποτα! Αυτή είναι ζωή! Ζωή και …γαλοπούλα, για να πάμε σύμφωνα με το πνεύμα των ημερών!
- Δηλαδή θες να πεις ότι βολιδοσκοπείς να κατέβεις στην πολιτική;
- Αμέ; Πώς θα σωθώ; Θέλω να αποκτήσω ένα “έσχες” για να σωθώ! Θα πάρω και τη γνώμη του Αφεντούλη πρώτα, βεβαίως, βεβαίως, διότι όσο να πεις μέσα στα πράγματα είναι, όλο και κάτι θα με συμβουλεύσει!
- Λες να σε αποτρέψει να κατέβεις; Διότι και μόνος σου λες, να κατέβεις, δεν λες να ανέβεις! Γιατί, τι χρειάζεται τώρα για να ανέβει αυτή η χώρα; Όχι πολιτικούς …παλαιάς κοπής!
- Φτου σου! Πάλι σε λάθος τάιμινγκ έπεσα;