Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Ηρέμησες καθόλου;
- Να ηρεμήσω! Μια κουβέντα είναι αυτό! Με βλέπεις πώς είμαι; Ακόμη τρέμω!
- Ένα δίκιο το ‘χεις!
- Ένα δίκιο το ‘χω; Μόνο σε ελληνική ταινία παλαιάς κοπής μπορούν να επιζήσουν οι διάλογοι δικαιολογίας του πρώην υπουργού! Τι να σου πω; Ότι κάποτε …από λάθος ζήτησε και πήρε ΕΚΑΣ!
- Με τόσα ακίνητα και τέτοιο εισόδημα;
- Και πάλι από λάθος είχε δηλώσει το σκάφος του …ως φορτηγό!
- Θα το χρησιμοποιούσε, ντε, σε τίποτα θαλάσσια δρομολόγια σε άγονες γραμμές! Για αυτό, ίσως!
- Και όχι τίποτα άλλο, ενώ ξεκινούσε η κρίση αυτός αγόρασε το τζιπάκι! Δικαιολογείται! Με τόσα ακίνητα και τόσο εισόδημα, εγώ θα το αγόραζα ή εσύ;
- Καλά και το πόθεν έσχες;
- Δεν ξέρεις καλά ελληνικά μου φαίνεται! Το “πόθεν έσχες” σημαίνει μόνο “έσχες”, δεν εμπλέκεται το “πόθεν”! Δηλαδή, αναφέρεις τι έχεις και δεν έχεις, μερικές φορές όχι κι όλα γιατί δεν χωράνε στη σελίδα, και αυτό είναι όλο. Ξεμπέρδεψες!
- Α! Τόσο απλό! Και δεν μου λες, τι δουλειά έκανε;
- Τώρα μου βάζεις δύσκολα!
- Γιατί, ρε; Που τα είδες τα δύσκολα;
- Οι απόψεις διίστανται!
- Δηλαδή;
- Τι να σου πω! Δεν ξέρω ακριβώς αλλά μάλλον δεν έχει δουλέψει ποτέ του… παρά μόνο ως πολιτικός! Της γνωστής οικογενείας!
-Α! Χα! Και οι δυο συντάξεις που παίρνει; Σαν πρώην δικηγόρος και πρώην πολιτικός;
- Τι να σου πω! Η ιστορία θα δείξει!
- Και πώς είναι δυνατόν να τον χτύπησε κι αυτόν η κρίση;
- Κοίτα να σου πω! Όλα είναι λογικά …βάσει αναλογιών! Όταν κάποτε έτρωγες π.χ. αστακό και τώρα δεν μπορείς να τον φας, τι μπορεί να σημαίνει αυτό; Δεν είναι κρίση; Όταν κάποτε έκανες ταξιδάκια με χρέωση άλλων, ενώ τώρα δεν γίνεται, τι είναι αυτό; Δεν είναι κρίση; Από την άλλη τώρα! Κάποτε έτρωγες φασολάδα δυο φορές την εβδομάδα, σαρδέλες άλλες δυο, φακές άλλες δυο και μια φορά κυνηγούσες να σε τρατάρουν σε κανένα γνωστό σπίτι. Τώρα συνεχίζεις να τρως δυο φορές φασολάδα, δυο φορές φακές και όλα τα υπόλοιπα! Σε έχει επηρεάσει η κρίση; Όχι! Βλέπεις καμιά διαφορά, καμιά αλλαγή;
- Δηλαδή; Να φοβάμαι ότι θα με πιάσει το κριτήριο …πολυτελούς διαβίωσης;