Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Άντε τώρα να αισιοδοξώ ότι θα δω φως στο τούνελ!
- Γιατί, δεν την διόρθωσες τη μυωπία σου;
- Μυωπία έχεις όταν δεν μπορείς να δεις κάτι που υπάρχει! Όταν δεν μπορείς να δεις κάτι που δεν υπάρχει, αυτό δεν είναι μυωπία, είναι φυσιολογικό έως υπερφυσικό!
- Δεν κατάλαβα!
- Δεν χρειάζεται, ως συνήθως, πολύ μυαλό για να το καταλάβει κανείς! Όταν δε βλέπεις κάτι που δεν υπάρχει, τι είναι; Φυσικό δεν είναι;
- Ναι, συμφωνώ, αυτό το κατάλαβα! Το υπερφυσικό δεν κατάλαβα!
- Υπερφυσικό δεν είναι όταν προσπαθείς και ζορίζεσαι να δεις κάτι που δεν υπάρχει; Με το ζόρι; Όσο και να χτυπιέσαι και να προσποιείσαι δεν γίνεται τίποτα! Μηδέν και πάλι μηδέν! Δε γίνεται, σου λέω!
- Α! Έτσι!
- Εμ! Πώς; Αλλιώς;
- Και γιατί δεν αισιοδοξείς;
- Ότι δεν θα δω φως στο τούνελ;
- Ναι!
-Α χα! Ξέρεις τι περιμένουμε να δούμε στο βάθος του τούνελ!
- Εμ, πως δεν ξέρω; Όλοι για αυτό παρακαλάμε και προσευχόμαστε!
- Λοιπόν, με ανεργία σχεδόν το ένα τρίτο του συνόλου των απασχολουμένων πώς να αισιοδοξώ ότι σχετικά κοντά θα δούμε έστω και κάποια αλλαγή στην καθημερινή πραγματικότητά μας;
- Ανέβηκε τόσο;
- Θυμάσαι πότε ήταν έφηβος, κοντεύει να τριανταρίσει! Περνάν τα χρόνια! Περνάνε και εμείς δεν παίρνουμε χαμπάρι! Πότε θα λήξει κι αυτή η κρίση; Θα γίνουμε γεροχούφταλα και μετά! Έτσι όπως πάμε! Με τόση ανεργία, πώς θα κινηθεί η αγορά, πώς θα υπάρχει ρευστό, πώς θα μπορώ να κανονίσω τις υποχρεώσεις μου, να πληρώνω… άσε μη σου πω τι έχω να πληρώνω… Για πες! Εκτός κι αν υπάρχει κανένας άλλος τρόπος που δεν τον ξέρω και τζάμπα αγχωνόμαστε!
- Δεν σου λέω και το άλλο, γιατί άμα στο πω θα πάρεις ανάποδες και θα εκτροχιαστείς! Άσε μη σε τρέχουμε…
- Αυτό γιατί το είπες τώρα; Το ξεκίνησες και δεν θα μου πεις; Λέγε! Δεν υπάρχει περίπτωση να ξεφύγεις! Λέγε, είπα!
- Η Κριστίν!
- Ε! Τι έγινε με την Κριστίν!
- Είπε ότι κάνανε λάθος με τον πολλαπλασιαστή στην Ελλάδα, πρέπει να τα αναγνωρίζουμε τα λάθη μας, και το λάθος έγινε λόγω απειρίας στη διεθνή οικονομική σκηνή. Και ότι,  και πάλι θα χρειάζονταν οι αλλαγές αλλά σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Ουφ! Τα είπα και ησύχασα!
-  Άξιος ο μισθός τους, αναφώνησαν τα καταπληκτικά ελληνικά ινδικά χοιρίδια!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου