Τρίτη, 27 Αυγούστου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Πέσαν όλοι με τα μούτρα να τα κλείσουν τα κουρεία!
- Γιατί;
- Όλοι ακούρευτοι. Με μακριά μαλλιά…
- Μα, τα μακριά μαλλιά χρειάζονται περισσότερο σαμπουάν. Ενώ με το κοντό μαλλί με λίγη ποσότητα ξεμπερδεύεις.
- Ακόμη στο σαμπουάν είσαι εσύ; Τέτοια ακούνε και σου λένε, α! ακόμη οι έλληνες δεν έχουν πάρει χαμπάρι ότι πρέπει να ακολουθήσουν την λιτότητα.
- Τι πρέπει να κάνω δηλαδή; Να μην λούζω τα μαλλιά μου;
- Δεν είπε κανείς το αντίθετο, αλλά όχι με σαμπουάν, αυξάνει τα έξοδα.
- Αλλά με τι;
- Με πράσινο σαπούνι
- Τι είναι αυτό;
- Δεν το ξέρεις το πράσινο σαπούνι; Έτσι εξηγείται. Καλόμαθες στα σαμπουάν και στα αρώματα και ξέχασες ότι το πάλαι ποτέ, όταν και τότε ο κόσμος ξενιτευόταν, το πράσινο σαπούνι έπαιρνε και έδινε. Αχ! Περασμένα μεγαλεία διηγώντας τα, να κλαις!
- Θα μου πεις τι είναι το πράσινο σαπούνι, επιτέλους;
- Ότι πρέπει για τα λούσιμο μαλλιών, ειδικά τώρα που …απαγορεύτηκε το κούρεμα! Είναι φθηνό, οικολογικό και υγιές. Ούτε χημικά ούτε άλλες αηδίες.
- Δεν το ξέρω καθόλου! Τόσα σαμπουάν γύρω τριγύρω, σαπούνι πράσινο θα πάρω;
- Για αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε! Και μιας και το έφερε η κουβέντα, θυμάσαι που κάποτε το μόνο τσάι που πίναμε ήταν το πράσινο τσάι του βουνού; Το θυμάσαι;
- Του βουνού; Γιατί αντάρτης ήταν;
-Άσε τα αστεία και λέγε! Έβραζες το τσαγάκι σου, στην μεγάλη τσαγέρα και πίναν όλοι. Μετά κατέφθασε το ευρωπαϊκό τσάι και σιγά σιγά το δικό μας τσάι παραγκωνίστηκε και από εδώ πάν κι οι άλλοι. Διότι δεν …επιτρεπόταν πλέον, δεν ήταν δυνατόν να πίνουμε τσάι του βουνού! Άκου του βουνού! Που ζεις καημένε μου! Και πλημμύρισαν τα ράφια των υπεραγορών - διότι στο μεταξύ εξαφανίστηκαν τα μπακάλικα, ως δια μαγείας, - με τσάγια διαφόρων αποχρώσεων και αρωμάτων! Να δεις που εκεί θα επιστρέψουμε πάλι!
- Που, ρε;
- Να θυμηθώ να πω στη γιαγιά μας να ξεσκονίσει την τσαγέρα. Φτάνει πια τόση διακόσμηση!