Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Σκεφτόμουν τις προάλλες…
- Μπα! Σκέφτεσαι κιόλας…
- Το προσπερνώ… Σκεφτόμουν ότι είμαι ένας φτωχός και μόνος καουμπόι!
- Εσύ;
- Εγώ, εσύ, εμείς, όλοι μας! Κάπου η όλη κατάσταση είναι …ήλθον, είδον και απήλθον… Μας έκαναν μπάχαλο, έφεραν τα πάνω κάτω, σε λίγο θα αδειάσει ο τόπος, όλοι μετανάστες σε μια νέα γη της επαγγελίας… και τώρα αρχίζουν και αντραλίζονται κι αυτοί οι ίδιοι, ανήσυχοι για την ανεργία που καλπάζει θορυβωδώς! Θα μου πεις, δεν καίγονται και τόσο πολύ για τη δική μας πρωτιά στην ανεργία… αλλά και πάλι αν δεν έχω εγώ λεφτά πώς θα αγοράσω την κάθε Nivea από το σουπερμάρκετ; Σιγά που θα αγοράσω σαμπουάν, να ‘ναι καλά το πράσινο σαπούνι!
Και θυμάμαι ότι έλεγαν, όλος ο Νότος προβληματικός και θα δείτε τι θα πάθετε, Ιταλοί, Ισπανοί και Πορτογάλοι και μάγκες Έλληνες. Και πάθαμε και έπαθαν! Μόνο που ο φτωχούλης Νότος περιορίστηκε στην Ελλάδα και την Κύπρο. Περιορίστηκε σε ένα κομμάτι του νότου. Θα βγουν τώρα και θα μου πουν ότι η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Φυσικά, συμφωνώ, διότι πώς αλλιώς θα βγάζαμε συμπεράσματα αν εφαρμόζαμε παντού τα ίδια; Κάναμε διάφορα πειράματα για να δούμε πόσο εφαρμόσιμα θα μπορεί να είναι όλα αυτά!
- Και είδες τώρα; Μαζεύονται πάλι για να καταπολεμήσουν την ανεργία στον φτωχό Νότο! Τίποτα πειράματα θα κάνουν λες;
- Ό,τι ήταν να το πάρουν το πήραν προς το παρόν! Τώρα θα μας ξαναβάλουν στην πρίζα, ώστε κάποια στιγμή να μας τα πάρουν πάλι! Έτσι δε γίνεται πάντα; Οι άλλοι την έβγαλαν πιο ανώδυνα! Δεν έλεγαν; Να η σειρά της Πορτογαλίας, να της Ισπανίας, να της Ιταλίας και περιμέναμε και εμείς για να δούμε να γεμίζει το μαντρί. Τίποτα από όλα αυτά. Μόνοι κι έρημοι σαν την καλαμιά στον κάμπο!
- Και τώρα σου λέει, θα πέσουν δάνεια στις μικρομεσαίες για να χτυπηθεί η ανεργία και να δημιουργηθούν θέσεις!
- Μπα! Θυμήθηκαν τις μικρομεσαίες; Άντε, να δούμε πότε θα ξανασηκωθούν οι μικρομεσαίες από τα πατώματα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου