Τρίτη, 11 Ιουνίου 2013

"Κράτησέ μου μια αλήθεια για το τέλος" | Το νέο μυθιστόρημα του Βασίλη Μόσχη | Εκδόσεις Θερμαϊκός | Κυκλοφορεί ΙΟΥΛΙΟ 2013 | ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΛΟΓΙΑΣ του bestseller "Χιλιάδες χρώματα στα μάτια της"

Ο Γεράσιμος Χαλκιάς γίνεται έρμαιο εκβιαστικών και απειλητικών τηλεφωνημάτων. Τον κατατρέχει ένα παρελθόν που χάνεται στα μαύρα χρόνια της Κατοχής και του Εμφυλίου.

Ο Αλέξης Μακρής, διάσημος ηθοποιός, βρίσκεται αντιμέτωπος με απροσδόκητες αποκαλύψεις και προσπαθεί να ξετυλίξει το παρελθόν του. Κάθε φορά τα παιχνίδια της ζωής ανατρέπουν τα δεδομένα του. Ακολουθεί τις ανατροπές της ζωής του, τη μια πίσω από την άλλη που τον οδηγούν σε μια εκπληκτικά αναπάντεχη αλήθεια. Ο ρόλος του, του Τομ Γουίνγκφιλντ στο Γυάλινο Κόσμο του Τενεσί Γουίλιαμς, επηρεάζει τον ίδιο και τις αποφάσεις του. Είναι και η ζωή ένα μεγάλο θέατρο;

Η Δανάη Ρήγα ερωτεύεται παράφορα τον Νικόλα Χαλκιά. Ζει ένα μεγάλο έρωτα, αλλά οι ανατροπές την φέρνουν σε αδιέξοδα. Τι μπορεί να συμβεί; Τι τους ενώνει; Τι τους χωρίζει;

Η Αργυρώ Λάμπρου ξαναζεί τη ζωή της, επανέρχονται όλα αυτά που μάταια προσπαθούσε, αλλά και δεν ήθελε, να ξεχάσει. Όλα επιστρέφουν, όλα επιζητούν τη δική τους θέση σε ένα παρόν που ατενίζει το παρελθόν με βλέμμα γεμάτο απορίες αλλά και αισιοδοξία.

Όλοι εμπλέκονται σε ένα γαϊτανάκι εκπλήξεων, ανατροπών και σκληρών συγκρούσεων.
Τι σχέση μπορεί να έχουν μεταξύ τους;

Ένα ατμοσφαιρικό πολυπρόσωπο μυθιστόρημα όπου οι χαρακτήρες συγκρούονται με τα συναισθήματά τους ενάντια σε αυτά που η ζωή φανερώνει από το παρελθόν.

Μια σκληρή ιστορία οικογενειών. Μια τεράστια περιουσία που ξεκινά με την απαγωγή του Γερμανού Ρίχτερ στον Τουρκοκρατούμενο Όλυμπο, αυξάνεται στην Αμερική, πολλαπλασιάζεται στη διάρκεια της Κατοχής και του Εμφυλίου και εμφανίζεται στη δεκαετία του ‘70.


Η δράση ξετυλίγεται στον Όλυμπο και τα γύρω χωριά του, το Λιτόχωρο, τον Πλαταμώνα, τον Άγιο Παντελεήμονα, το Λιβάδι Ολύμπου την εποχή της Κατοχής και του Εμφυλίου και συνεχίζει στην μεταπολεμική Αθήνα, στο Σούνιο, στην Ύδρα, στη Λαγουδέρα.