Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Τσίμπα με!
- Τι πράγμα;
- Βρε, τσίμπα με σου λέω!
- Ε! Να!
- Τέλεια! Δεν είναι όνειρο! Δεν κοιμάμαι! Με …σώες όλες τις αισθήσεις μου ως φαίνεται.
- Τι έπαθες; Έγινε κάτι;
- Δεν έπαθα απολύτως τίποτα! Μια χαρά είμαι και αν στην πορεία αποδειχτούν αληθινά αυτά που άκουσα θα είμαι ακόμη καλύτερα! Αλλά και πάλι, δεν είναι πρωταπριλιά! Αλλά και πάλι, πως μπορείς να έχεις εμπιστοσύνη τους πολιτικούς; Την μια μέρα μαύρο και την άλλη άσπρο!
- Για πες! Τι έμαθες;
- Δεν άκουσες το Σόιμπλε;
- Τι είπε πάλι;
- Θα ανοίξει λέει τις κάνουλες! Θα πνιγούμε λέει στο χρήμα, θα έρθει η ανάπτυξη, θα ξαναπάμε διακοπές! Όλα μέλι γάλα! Τα έβαψαν μαύρα και φόρεσαν πλερέζες για την συνεχώς αυξανόμενη ανεργία του νότου!
- Με δουλεύεις!
- Καθόλου! Και τώρα που το σκέφτομαι, έχει κάποια λογική το όλο θέμα.
- Δηλαδή;
- Πλησιάζουν οι εκλογές τους, δεν πλησιάζουν;
- Ναι!
- Και θέλουν να ξαναβγούν, δεν θέλουν;
- Σίγουρα! Ποιος τυφλός δεν θέλει το φως του;
- Άρα;
- Τι άρα, που πας να μας τρελάνεις! Τι σχέση έχει η φτώχια μας με τους Γερμανούς και τις εκλογές τους;
- Έχει και παραέχει. Τι νομίζεις; Ότι ξαφνικά μας λυπήθηκαν; Ότι ξαφνικά είδαν Μάρθα Βούρτση και Νίκο Ξανθόπουλο και τρέχει το δάκρυ κορόμηλο; Αμ δε! Τον κώλο τους κοιτάνε πάλι! Πώς πρέπει να πάνε στις εκλογές; Με ψηλά το κεφάλι! Και ακμαιότατο ηθικό! Πώς όμως; Αφού και εκεί έχουν αναδουλειές. Διότι  ο Νότος δεν έχει λεφτά και αφού δεν έχει λεφτά, δεν ψωνίζει. Οπότε μειώθηκαν οι εξαγωγές τους. Δεν μειώθηκε και η παραγωγή τους; Τι μας μένει λοιπόν; Για να ρίξουμε κανένα φράγκο στα νότια να αρχίσει να δουλεύει το σύστημα! Να αρχίσουμε και εμείς μετά να στέλνουμε για να ψωνίζει ο κόσμος! Να γίνει επανένωση του κύκλου που ήδη έχει σπάσει! Να τους έχουμε καλά και τους δικούς μας! Μην έχουμε τίποτα παρατράγουδα!
- Α! Μη σκας! Έχει άλλη εκπομπή η Ανίτα τώρα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου