Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ


- Ήρεμο σε βλέπω σήμερα!
- Τι να κάνω; Έχουν πάθει τα νεύρα μου… με τόσα νεύρα που έχω…! Άστα να πάνε, δε βγάζω άκρη με τίποτα. Όσο νευριάζω τόσο χειρότερα! Και αποτέλεσμα; Μηδέν!
- Σου τα ‘λεγα εγώ!
- Τι μου έλεγες εσύ, τι μου έλεγαν κι οι άλλοι, τι μου λένε κι αυτοί! Στα λόγια μείναμε, κάνουμε ανταλλαγές …φιλοφρονήσεων και μια η μπάλα βρίσκεται από εδώ, την άλλη βρίσκεται από εκεί, περνάει ο καιρός, όλα θα πάνε καλά, κι όλοι περιμένουμε, και να ο χρόνος περνάει κούτσα κούτσα, έχουμε μείνει στο έλεος μιας υποσχεθείσας ελπίδας!
Δεν πρόλαβε να ξεχαστεί η συνέντευξη της Χριστίνας που πήγε να μας ανεβάσει η κοπέλα το ηθικό, νάσου την άλλη μέρα ο πώς τον λένε της Τρόικας μας τράβηξε τα γκέμια, μας έβαλε να χτυπήσουμε και μια προσοχή και μένουμε ακίνητοι και έκθαμβοι από το μεγαλείο της φυλής!
- Τι θες να πεις;
-  Τι να πω και τι να ομολογήσω… Δεν βλέπεις τι γίνεται; Ο ένας βρίζει τον άλλον. Ο άλλος κατηγορεί τον παραπέρα. Ο παραπέρα ρίχνει το βάρος στον διπλανό του, μια αλυσίδα ολόκληρη που τελικά μπορεί να φτάσει και σε μας. Όλοι θα βγούμε φταίχτες στην τελική. Αθώοι και ένοχοι. Κανείς δεν θα είναι αθώος. Όλοι θα φταίμε! Αλλά ποιος θα μας δικάσει; Ποιος θα μας τιμωρήσει αφού όλοι φταίμε; Δηλαδή πάλι από την αρχή; Ένας φαύλος κύκλος που έχει ξεκινήσει εδώ και δεκάδες χρόνια και ακόμη παραπέρα που τελειωμό δεν έχει… Διάβασε ιστορία να δεις… Πάντα ήμασταν το παιχνιδάκι στα χέρια τους… Και εμείς ακολουθούσαμε σαν υπνωτισμένα προβατάκια. Οι από πάνω υπνωτισμένοι από τους έξω γιατί είχαν προφανώς τους λόγους τους και εμείς, υπνωτισμένοι από τους επάνω, τους χειροκροτούσαμε κάτω από μπαλκόνια, σε χορούς και πανηγύρια και από εδώ πάν’ κι οι άλλοι! Πώς θα κάνουμε έτσι χωριό; Μήτε σπίτι δεν φτιάχνουμε έτσι!
- Και τι να κάνουμε;
- Από τη μια μέρα στην άλλη δεν γίνεται τίποτα ντιπ! Καραντίπ! Ούτε καν μήνες, χρόνια θέλει αυτή η ιστορία για να αλλάξει τέλος! Γιατί θα αποδειχτεί ότι όλοι είμαστε αθώοι! Που να βρεθεί ο ένοχος και να πληρώσει; Βρέθηκε ποτέ; Α, ρε ιστορία που μας χρειάζεται! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου