Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



- Καλά είναι. Θα έχουμε να πορευτούμε. Δεν θα πλήξουμε ποτέ!
- Πιασαν τα κρύα κι αλίμονο μας!
- Έχουμε αλλαγή θεματογραφίας στον ορίζοντα και θα έχουμε να ασχοληθούμε με αυτά. Διότι το πολύ το κυρ ελέησον το βαριέται και ο παπάς!
- Δεκέμβρης μπήκε να μην πιάσει λίγο κρύο;
- Αυτό που με πείραξε όμως πιο πολύ από όλα, όχι ότι δεν με πείραξαν και τα άλλα, είναι ότι ο Σόιμπλε είπε ότι στην Ελλάδα απέτυχε η ελίτ! Και ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι για αυτό. Αλλά δεν κατάλαβα και τι θέλει ακριβώς να πει…
- Πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα…
- Ποιοι είναι στην ελίτ; Κι άλλη λίστα; Ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια πια και αυτές οι λίστες… Τι εννοεί; Ότι αυτή η ελίτ είναι υπεύθυνοι για την κατάσταση στη χώρα; Δεν φταίνε οι πληβείοι; Αλλά και σε τι να φταίνε οι πληβείοι; Άντε να έφαγαν καμιά σύνταξη, άντε καμιά φοροδιαφυγή, άντε το ένα, άντε το άλλο, πόσα μαζεύονται; Κάνουν όλα μαζί το μεγάλο φαγοπότι συγκρινόμενα με άλλα φαγοπότια; Εντάξει, δεν θα δώσουμε άφεση αμαρτιών στις δολοπλοκίες των δουλοπάροικων, αλλά μάλλον εμπλέκονται και ανώτεροι μανδαρίνοι! Διότι βοηθούς δεν χρειάζεσαι; Και αυτοί οι βοηθοί, όσο να πεις, δεν δουλεύουν ελεύθεροι αμοιβής! Θέλουν το κατιτίς τους. Και όσο ανώτερος είναι ο βοηθός- μανδαρίνος τόσο ανεβαίνει η αμοιβή που μπορεί να φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη για εμάς τους πληβείους! Όσες λίστες και να φυτρώσουν ξαφνικά άλλοι θα είναι μέσα, δεν θα είμαστε εμείς! Άλλοι είναι γεννημένοι για λίστες. Όπου λίστα και αυτοί μέσα. Και μιλάμε για τις καλές λίστες, όχι τίποτα λίστες για τα σκουπίδια. Λίστα ανέργων, ας πούμε! Ούτε να τις φτύσουν αυτές! Ούτε καν τις ξέρουν!
- Τι καιρό λες θα έχει ανήμερα;
- Δηλαδή η ελίτ απέτυχε, οι πληβείοι πληρώνουν; Θα ακούσουμε κι άλλα; Για να ξέρουμε πώς να αντιδράσουμε! Το καλό είναι ότι τα νέα κυκλοφορούν ένα, ένα! Όχι όλα μαζί και πάθουμε κάτι. Μας προσέχουν!
- Μπα! Δεν βλέπω γαλοπούλα! Καμιά κότα… και μη νομίζεις…, κανένα μπούτι έτσι για μυρωδιά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου