Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Ακόμη και τώρα ζούμε μέσα σε ένα ψέμα!
Τελικά ποιο να πιστέψουμε; Τον έναν, τον άλλον, το καρότο, το μαστίγιο; Τι από όλα αυτά; Ένας αχταρμάς πληροφοριών κουδουνίζει πάνω από το κεφάλι μας και εξαντλεί τα ήδη εξαντλημένα.
Χαράς ευαγγέλια – τρόπος του λέγειν, δηλαδή – από τη μια, καταβύθιση στα τάρταρα από την άλλη. Ποιος ο σκοπός όλου αυτού του σκωτσέζικου ντους που μένει ανοιχτό όλη μέρα, κάθε μέρα; Ας ελπίσουμε ότι τον Αύγουστο θα κλείσει, ελπίζοντας ότι θα πάει διακοπές. Για να κάνουμε και λίγη οικονομία στο νερό. Μπορεί να έχουμε ηλιακούς, αλλά αυτό δεν σημαίνει και κάτι. Γίνεται σπατάλη νερού. Φτάνει πια! Μουλιάσαμε.
Όλα αυτά τα περιχαρή και υδροχαρή δημοσιεύματα που βλέπουν το φως της ημέρας σίγουρα αποσκοπούν σε κάτι. Διότι, βάζοντάς τα κάτω θα δεις ότι όλα έχουν το σκοπό τους. Και βλέπεις ότι όλα γίνονται βάσει σχεδίου.
Βγήκαν στους δρόμους πάλι και αλωνίζουν διαφόρων ειδών …παπαγαλάκια και λένε, και υπόσχονται, και εκμυστηρεύονται και προφητεύουν και τελειωμό δεν έχουν. Για να βγουν την επόμενη μέρα οι άλλοι για να διαψεύσουν. Και να συνεχίσουν οι προηγούμενοι αναλύοντας τα των επομένων, βγάζοντας …αποφθέγματα. Αλλά εν τω μεταξύ ο αχταρμάς έλαβε χώρα και από εδώ παν κι οι άλλοι. Κάποιος και κάποιοι σίγουρα έχουν το κέρδος τους. Και απολαμβάνουν.
Και σίγουρα εμείς έχουμε το χάσιμο. Και το …απολαμβάνουμε! Και δεν ξέρουμε από πού να φυλαχτούμε. Διότι όσο φυλαχτήκαμε, φυλαχτήκαμε. Τώρα όλα είναι ελεύθερα κι ωραία. Πόσο να προλάβουμε να χαρούμε την επίσκεψη του Κλίντον που μας …έφερε δολάρια; Πήραμε μια ανάσα αλλά δεν την χαρήκαμε. Ποιος το θυμάται τώρα πια; Άλλα βγήκαν στην επιφάνεια και μας κατατρέχουν. Τα γεγονότα είναι τόσο γρήγορα που δεν τα προλαβαίνεις. Και δεν ξέρεις αν είναι γεγονότα πραγματικά ή επίπλαστα. Μέχρι να βγάλεις άκρη εμφανίζονται άλλα και σε παίρνει ο κατήφορος. Μέχρι να ζαλιστείς και να τα παρατήσεις και να αφεθείς στο έλεός τους.
Αυτό δε θέλουν; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου