Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Πρέπει  να είμαστε πανευτυχείς! Έχουμε τον χαμηλότερο πληθωρισμό!
Πάντα τέτοια. Πρωτιές σε όλα. Στον πληθωρισμό, τη διαφθορά, την πεσμένη ψυχολογία, τις πεσμένες κρατήσεις στα ξενοδοχεία, τις ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων στα χρέη μας δεξιά και αριστερά. Από ό,τι αντιληφθήκατε είμαστε μια χώρα που ελίσσεται σε ένα πεδίο όπου κυριαρχούν οι πρωτιές!
- Και δε μου λες! Τι είναι αυτός ο πληθωρισμός και χαμηλώνει έτσι στα καλά καθούμενα αναρωτήθηκε η θειά μας η Αμερσούδα που κατασκήνωσε στο σπίτι μας λόγω καύσωνα.
- Πληθωρισμός είναι όταν ακριβαίνουν οι τιμές στα προϊόντα και στις υπηρεσίες. Όταν γίνονται πιο ακριβά για να σου δώσω να καταλάβεις.
- Και γιατί να γίνονται πιο ακριβά δηλαδή; Για  δώσε μου να καταλάβω!
- Τώρα μπαίνουμε σε άλλα χωράφια. Τώρα ρωτάς άλλο πράγμα. Είχες μια απορία, στην έλυσα. Δεν είμαστε για περισσότερα γιατί κάνει και ζέστη και δεν είναι για βαθυστόχαστες συζητήσεις. Κατάλαβες;
-Όχι, δεν κατάλαβα, αυτό που κατάλαβα είναι ότι αυτοί που έβγαλαν αυτά για χαμηλό και ψηλό πληθωρισμό είναι να τους στείλεις στο σπίτι τους. Πολύ μυαλό θέλει να το καταλάβει κανείς; Αυτούς περιμέναμε για να μας το πούνε;
- Καλά, βρε θειά, η Eurostat τα ανακοίνωσε και έκανε και συγκρίσεις με τις άλλες χώρες της Ευρώπης. Αλλού δηλαδή ο πληθωρισμός ήτα μεγαλύτερος. Εδώ σε μας δεν ακρίβυναν τα πράγματα.
- Για δες αν έρχομαι! Κουνιέται φύλλο έξω; Βλέπεις πολύ κόσμο με σακούλες γεμάτες να κυκλοφορεί στους δρόμους; Α, ρε περασμένα μεγαλεία! Θυμάμαι κάποτε που όλη μέρα ήμασταν στους δρόμους. Να ψώνια, από εδώ, να ψώνια από εκεί. Χρυσές εποχές! Είπε και τράβηξε μια δυνατή ρουφηξιά από το τσιγάρο της!
- Ενώ τώρα, συνέχισε, μύγες παντού! Πώς να ανέβει ο πληθωρισμός, βρε χαϊβάνια! Πολύ μυαλό θέλει; Ααα, τζάμπα τους πληρώνουν αυτούς που τα βγάζουν αυτά! Ποιο πληθωρισμό και κουραφέξαλα μου τσαμπουνάν; Κάτω από το μηδέν είναι.
Ε, ρε Αφεντούλης που σας χρειάζεται!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου