Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Επιτέλους, μπορούμε να φύγουμε ήσυχοι για διακοπές.
Να σκύψουμε πάνω στα φυλλάδια αγαπημένων προορισμών, να ξεφυλλίσουμε μετά μανίας τα πάσης φύσεως τουριστικά έντυπα, να ξεδιπλώσουμε μετά μανίας τους χάρτες και να πλοηγηθούμε σε θαλάσσιες διαδρομές.
Διότι διακοπές ίσον θάλασσα, νησιά, βουτιές, αχαλίνωτα ξενύχτια και ονειρικά οδοιπορικά σε ανεξερεύνητες ολονύχτιες κραιπάλες μέχρι το πρώτο φως του ήλιου. Αγκαλιά με το γάργαρο αεράκι του Αιγαίου. Το ανεξάντλητο κύμα που κρυφογελάει ξέγνοιαστα, πελαγοδρομώντας μια στο Ιόνιο και μια στο Αιγαίο.
Ήσυχοι μπορούμε να φύγουμε για διακοπές αφού πλέον λύσαμε ένα από τα προβλήματά μας. Το πετρέλαιο δεν θα είναι τόσο ακριβό όλο ανακοινώθηκε. Ευτυχώς! Θα είναι δέκα λεπτά λιγότερο. Τι άλλο πια να ζητήσουμε; Με αυτά τα δέκα λεπτά εξοικονομήσαμε τις διακοπές μας. Λίγο το έχεις; Εκεί που δεν ξέραμε τι να κάνουμε και είχαμε βυθιστεί στην απογοήτευση, νάσου από το πουθενά η εξοικονόμηση των εξόδων μας για τις διακοπές. Βουρ, λοιπόν και φύγαμε!
Γιατί άγχεστε; Αφού ακόμη και αυτά τα εκκαθαριστικά θα είναι πλέον παιχνιδάκι. Ξεχάστε τις τρεις και τις έξι δόσεις. Θα γίνουν είκοσι τέσσερις, μη σου πω και εξήντα. Άρα γιατί τόσο άγχος και αλληλοσπαραγμός; Θα μου πεις, ακόμη δεν έχουμε ξοφλήσει τις δόσεις των ρυθμίσεων παρελθόντων χρήσεων. Ε, και; Πάμε για άλλα. Θα προσθέσουμε και τις δόσεις τρέχουσα χρήσης. Τώρα πια έχουμε πάρει το κολάι και ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον!
Διότι τι είναι η ζωή μας από εδώ και πέρα; Μια συλλογή ρυθμίσεων προς αποπληρωμή των δόσεων τους. Εξελίχτηκε ο  κόσμος. Θα μείνουμε πίσω; Ακόμη με συλλογές γραμματοσήμων θα ασχολούμαστε; Πάνε αυτά. Τέρμα. Η τεχνολογία προχώρησε.
Γι αυτό λοιπόν, αφού δέσαμε το γάιδαρο μας ότι θα θερμανθούμε οικονομικότερα, ότι θα ρυθμίσουμε οσονούπω και το θέμα των ρυθμίσεων, τι άλλο μας απομένει;
Να ξεφαντώσουμε! Διότι το παν είναι η οργάνωση. Αυτό λέει η σύγχρονη …επιχειρηματολογία! Χωρίς οργάνωση από μηδέν ίσον μηδέν!
Για να μπορέσουμε πια να κοιμηθούμε ήρεμα.
Αυτά!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου