Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

OΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Αυτές οι συμφωνίες ποιες είναι τελικά;
Θα μάθουμε επιτέλους ποιες είναι αυτές οι περιβόητες, πολυθρύλητες, υπόγειες και ξαφνικά εμφανιζόμενες συμφωνίες; Διότι εδώ και κάνα δυο χρόνια αναφύονται σιγά σιγά, ως αδιάφορα σφυρίζουσες και αδόλως ατενίζουσες το κάτω μέρος του δαπέδου, κοινώς ταβάνι!
Διότι μπροστά στις υπογραφές δεν ήμασταν, κάπου αλλού θα ήμασταν, σε κανένα ταβερνείο θα μπεκρουλιάζαμε και πάλι! Και ως εκ τούτου δεν είμαστε γνώστες για το τι άλλο μας επιφυλάσσει αυτή η ζωή. Να ξέρουμε, τέλος πάντων, πόσο ακόμη θα γυροφέρνουμε τα άδεια κουφάρια μας κάτω από τον ελληνικό ήλιο! Πόσο βαθιά, ακόμη, θα βάλουμε το χέρι στη τσέπη; Έτσι κι αλλιώς, μπαίνει και τώρα πολύ βαθιά διότι βρήκε τρύπα και το χέρι φτάνει μέχρι το ρεβέρ! Πόσο να προχωρήσει; Θα πιάσει σόλα! Έχει γούστο!; Βρε, γι αυτό ψηλώσαμε ξαφνικά;
Αυτό το σκοτσέζικο ντους, θα δούμε κάτι να κάνουμε να σας ελαφρύνουμε, α! πα πα, μην το συζητάτε για αλλαγές και τα τοιαύτα, έχουν στείλει τα νεύρα μας και το τραγελαφικό νιρβάνα μας στην εντατική πλέον! Εννοείται σε νοσοκομείο της αλλοδαπής, διότι εδώ τι να σου κάνουν και οι γιατροί; Από μόνοι τους; Με τι υλικό;
Πώς να μεταφράσουμε πια τα λεγόμενα του γερμανού υφυπουργού Οικονομικών “…δεν μπορούμε να πνίξουμε την Ελλάδα, αλλά έχουμε μία σαφή συμφωνία, η οποία προς το παρόν ισχύει…”! Αφήνει υπονοούμενα αλλά κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται πίσω από αυτά. Να δείτε που στο τέλος θα μας “αναγκάσουν” να τους ευγνωμονούμε κιόλας για τυχόν ελαφρύνσεις. Όχι, τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά για να κατανοήσουμε πόσο μεγαλόθυμοι είναι. Όχι, σαν και μας!
Περιττό να αναφέρουμε ότι στο τέλος πέταξε και την μπηχτή του! Τι άλλο; Αυτό που τους καίει αυτή την εβδομάδα περισσότερο. Όχι το μνημόνιο. Σε αυτό έτσι κι αλλιώς έχουν υπογραφές στα χέρια τους! Τους διακατέχει μια σιγουριά. Δεν ξέρουν τι θα κάνουν την Παρασκευή. Αν και εκδηλώνουν μια υποδόρια σιγουριά!
Επειδή φοβούνται την έκπληξη που πάντα κάνουν οι Έλληνες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου