Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Άμα ήταν η ζήλια ψώρα…
Θα κολλούσε όλη η …Ευρώπη! Μη δούνε κάποιον να πάει μπροστά. Τι κακό κι αυτό! Αμέσως να ακολουθήσουν από πίσω. Τέτοια ζήλια πια! Σαν είδαν τους Έλληνες να πρωτοστατούν και πάλι, σου λέει γιατί όχι κι εμείς; Πάλι θα τους έχουμε να προηγούνται; Και βάλθηκαν πλαγίως να μπούνε και αυτοί στην παρέλαση.
Από την άλλη πάλι η μοναξιά είναι κακό πράμα. Μόνος είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο. Να μην έχεις κάποιον παρέα; Να μην έχεις κάποιον να ανταλλάξεις δυο κουβέντες; Να πεις το παράπονό σου; Να ανταλλάξεις καμιά συνταγή; Να ζητήσεις λίγο καφέ σαν σωθεί ο δικός σου; Πού να τρέχεις πρωινιάτικα με την τσίμπλα στο μάτι να αγοράζεις καφέ; Και ποιος θα είναι ανοιχτός πρωί πρωί; Μάλλον καλά είναι με παρέα. Όσο και να πεις με την παρέα υποφέρεις λιγότερο τη φτώχια σου και τη δυστυχία σου. Εμ! Και κακομοίρης και μόνος; Δεν πάει!
Αυτά είδε και η Ισπανία και αποτόλμησε το μοιραίο. Διότι δεν είναι μόνο η ζήλια. Είναι και η συμπαράσταση. Στην ίδια γειτονιά είμαστε. Μας ενώνουν τα ίδια νερά. Γείτονες ντε! Να μη μας συμπαρασταθούν; Να μη νιώσουν τον πόνο μας; Άσε που ήμασταν και παλιά συμπεθέρια! Πού το βάζεις κι αυτό;
Κάτι ακούγεται και για την Κύπρο λίαν συντόμως, αλλά θα δείξει. Αχ! πόσο πατριώτες είναι κι αυτοί και μας συμπονάνε! Αλλά για σταθείτε. Τις προάλλες δεν λέγαμε ότι βρήκαν πετρέλαια και τα συναφή και δεν θα έχουν ανάγκη; Τι μπέρδεμα έγινε; Εμ! Και εμείς έχουμε από δαύτα και ακόμη χαΐρι και προκοπή δεν είδαμε. Άντε να μαζευόμαστε σιγά σιγά, να γινόμαστε πολλοί για να δούμε τι θα κάνουμε. Διότι ή ισχύς εν τη ενώσει δε λένε; Γιατί να τους βγάλουμε ψεύτες;
Υπάρχουν όμως και οι κακεντρεχείς. Ό,τι και να κάνεις αυτοί δεν λείπουν από πουθενά. Ζήλια, παιδί μου, ζήλια! Σου λένε ότι για όλο αυτό το τουρλουμπούκι φταίμε εμείς οι Έλληνες. Οι δικές μας αμαρτίες προκαλούν αυτό το ντόμινο!
Τεμπέληδες, αχαΐρευτοι και κομπιναδόροι όλου του κόσμου ενωθείτε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου