Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Μονομερής λιτότητα!
Αργήσαμε αλλά το καταλάβαμε. Η λιτότητα είναι το αποπαίδι ενός εκλεκτού λαού που στέκεται λυπημένο και αμίλητο στη γωνία σε στάση πελαργού. Και επιτρέπεται να εμφανίζεται μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις για να φιλοξενηθεί από τους υπόλοιπους φτωχούς συγγενείς. Και επειδή οι λοιποί φτωχοί συγγενείς αποτελούν τη μεγάλη μάζα, οι ελάχιστες περιπτώσεις γίνονται πάμπολλες. Εμπίπτουν στα λογιστικά τερτίπια. Και επειδή δεν είμαστε γνώστες της λογιστική επιστήμης κάπου χανόμαστε.
Αυξήσεις μισθών και εμφάνιση επιδομάτων στους έμμισθους δικηγόρους του Δημοσίου. Προφανώς δεν είναι ούτε δημόσιοι υπάλληλοι, ούτε ιδιωτικοί υπάλληλοι και πάλι προφανώς υπάγονται σε μια άλλη διαφορετική κατηγορία. Άρα δεν υπάγονται στα όσα έχουν προηγηθεί και εφαρμοστεί.
Το θέμα είναι από πού προέρχονται οι όποιοι μισθοί τους για τις υπηρεσίες τους. Από τον εργοδότη τους. Και ποιος είναι ο εργοδότης τους; Το Δημόσιο, ποιος άλλος; Αλλά το Δημόσιο δεν είναι αυτό που ολημερίς και ολονυχτίς συνάπτει δάνεια και ολημερίς και ολονυχτίς πετσοκόβει μισθούς; Αφού δεν έχει λεφτά, κλαψουρίζει. Αφού δεν του φτάνουν και ζητά κατεπειγόντως τη συμπαράσταση των πολιτών του.
Εκτός και αν οι ανεξάρτητες διοικητικές και ρυθμιστικές Αρχές δεν υπάγονται στο Δημόσιο και έχουν άλλον εργοδότη. Διότι και αυτές για να λειτουργήσουν από κάπου έχουν επιχορηγήσεις, από κάπου παίρνουν λεφτά. Πώς θα λειτουργήσουν; Γίνεται τίποτα σ’ αυτήν την υπέροχη ζωή χωρίς λεφτά; Αποκλείεται να έχουν άλλον εργοδότη. Είναι σίγουρο αυτό.
Θα μου πεις οι παροχές είναι σε βάθος τριετίας, αν αφαιρέσουμε την αναδρομική ισχύ από το Νοέμβριο. Αλλά και από την άλλη, είναι το ψυχολογικό μέρος του πράγματος. Τους δίνεται μια προοπτική, μια ψυχολογική ανάταση που οι υπόλοιποι πληβείοι δεν έχουμε.
Και πώς να έχουμε εξ άλλου; Όταν αυτά που απόμειναν απειλούνται να καταρρακωθούν κι άλλο. Καμιά προοπτική, καμιά ψυχολογία.
Τελικά λεφτά υπάρχουν; Γνωρίζει κανείς; Διότι με αυτά και με αυτά λογικό είναι να μπερδευτείς. Μπορεί να πάθεις και μέχρι σύγχυση προσωπικότητας, να σου πω!
Τελικά, Ελλάδα έχεις ταλέντο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου