Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Θέλω να μάθω ποιος με έσωσε!
Μπορεί να είναι οι απανταχού διαδηλωτές ανά την υφήλιο που βγήκαν στους δρόμους και διαδήλωσαν για τη σωτηρία μου, ζήτησαν συγχωροχάρτι και χόρεψαν συρτάκι. Διότι εγώ ο νεοέλληνας στάθηκα αδύναμος να παλέψω και να πολεμήσω για τα όσα πάνδεινα υποφέρω τώρα και θα υποφέρω στο μέλλον. Διότι εγώ ο νεοέλληνας ακόμη δεν ξέρω ποιος φταίει πραγματικά. Διότι εγώ ο νεοέλληνας άγομαι και φέρομαι από τον χαλκά που υπερηφάνως έχω περασμένο στη μύτη μου.
Γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες  για να δηλωθεί και να κατανοηθεί ότι όλη αυτή η αμετροέπεια είναι υποκινούμενη από …εξωτερικό δάκτυλο! Γεμίσαμε Πόντιους Πιλάτους που επιδίδονται σε ακατάσχετη κατανάλωση ύδατος. Ποιος θα καταφέρει να εξαφανίσει τον πανύψηλο κόπρο του Αυγεία; Ποιος θα ανοίξει και τις δύο πόρτες για να λειτουργήσει σωστά ένας εξευγενισμένος καθαρισμός;
Ο ανεξέλεγκτος βομβαρδισμός, που πλανάται υπεράνω της χώρας και κατ’ επέκταση στους πολίτες της, συνεχίζει κανονικά. Το στόχαστρο δεν άλλαξε θέση. Εδώ και καιρό μένει σταθερό. Φταίμε και φταίνε και μέσα στην απελπισία μας σκεφτόμαστε ότι ίσως οι ξένοι μας μάθουν να δουλεύουμε σωστά. Για να εμφανιστούν σαν σωτήρες αφού εμείς οι ίδιοι δεν μπορούμε από μόνοι μας να σώσουμε τους εαυτούς μας. Πώς άλλωστε; Είμαστε παγιδευμένοι στο ίδιο σύστημα που μας ανάθρεψε εδώ και δεκαετίες και εγκλωβισμένοι σε μια κατάσταση χωρίς έξοδο μιας σωτήριας διαφυγής!
Ίσως μας βοηθήσει και …η γνωμάτευση του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Ένωσης Επαγγελματιών ( υπάρχουν και μη επαγγελματίες; ) Ψυχιάτρων Ελλάδας. Διότι ούτε λίγο, ούτε πολύ αποφάνθηκαν ότι οι πολιτικοί και το πολιτικό σύστημα μας εμφανίζουν συμπεριφορές που χρίζουν περαιτέρω εξέτασης και πιθανότατα “θεραπείας”. Θεός φυλάξοι!
Και επειδή θα θέλετε να μάθετε τι ακούστηκε:
Ο Κώστας Αλεξανδρόπουλος, Ψυχίατρος Συντονιστής Διευθυντής Ψυχιατρικού Τομέα στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” είπε: …Η χώρα διέρχεται μία πολυεπίπεδη και γενικευμένη κρίση ήθους και αξιών και όχι μόνο οικονομική και πολιτική. Αντίπαλοι δεν είναι μόνο "οι κακοί δανειστές", είναι, κυρίως, όλες εκείνες οι πρακτικές που συνειδητά καθοδήγησαν μία ολόκληρη κοινωνία στο σημερινό αδιέξοδο…
Ο καθηγητής ψυχιατρικής Γιώργος Μουσσάς, ότι “από ψυχική άποψη το πολιτικό προσωπικό είναι σοβαρά ανεπαρκές και δεν μπορεί να ηγηθεί της κοινωνίας”, προσθέτοντας πως “έχει ναρκισσιστική συμπεριφορά, χρησιμοποιεί ξύλινη γλώσσα και αρνείται την πραγματικότητα κατασκευάζοντας δική του”.
Οχ! Θε μου…! Κανείς! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου