Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Μάλλον μπερδεμένους τους βρίσκω!
Διότι δεν ξέρω σε ποια πλευρά βρίσκονται όταν λέει ο Όλι Ρεν ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είναι στο πλευρό των Ελλήνων. Ποια από όλες; Όλα τα συμπαγή δεν έχουν τέσσερις πλευρές;
“Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είναι προσηλωμένες στην αποτροπή μιας άτακτης χρεοκοπίας της Ελλάδας, που θα είχε καταστροφικές συνέπειες”, είπε χαρακτηριστικά ο φινλανδός επίτροπος. Αυτό έλειπε δα να μην είναι. Τους ξαγρυπνήσαμε τους καημένους προχτές την Κυριακή μέχρι να μάθουν τα μαντάτα. Αλλά μάλλον ενήμεροι θα ήταν.
Διότι κοιμούνται και ξυπνούν με τη δική μας έννοια. Τι θα πάθουν οι καημενούληδες Έλληνες αν ακολουθήσουν ηθελημένα την άτακτη τους χρεοκοπία; Άλλο να είναι τακτική και βάσει σχεδίου και άλλο να πάει …σκορποχώρι! Είναι δυνατόν να αντέξουν τις καταστροφικές συνέπειες; Για ποιους, όμως δε λένε. Εννοούν, φυσικά, τις δικές μας. Έτσι αφήνουν να εννοηθεί… Διότι ετοιμάζουν, λέει τη συνέχιση της σωτηρίας μας… Δίνοντας την επόμενη δόση για να στραγγιστούμε ακόμη περισσότερο. Τέτοιες αγαθοεργίες πια! Τόσο φιλεύσπλαχνα αισθήματα! Ήδη έχουν κλείσει θέση στον Παράδεισο.
Αλλά εύκολα ξεχνάει η Γερμανία τι συνέβη το ’53. Τότε που ζητούσε βοήθεια από διεθνούς πιστωτές για τη διάσωση της. Πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάς υπέγραψαν κούρεμα 50% στο σύνολο του γερμανικού χρέους που αντιστοιχούσε σε 70% με την επιμήκυνση των προθεσμιών. Και ένα μορατόριουμ πέντε χρόνων για την πληρωμή των επιτοκίων. Και αυτό, με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στη φίλη Γερμανία να αναπνεύσει για να χτίσει ξανά την οικονομία της και το βασικότερο να δημιουργηθεί ένα τείχος μπροστά στην σοβιετική επέκταση.
Και φυσικά όλοι απολαύσαμε και απολαμβάνουμε το γερμανικό θαύμα που ακολούθησε. Το προηγούμενο …διάλειμμα της καταστροφικής παρουσίας της, ανελήφθη στους ουρανούς. Δεν έμεινε ούτε καν ένα γκρίζο συννεφάκι! Να είχαμε και εμείς τέτοιους φίλους και συμμάχους! Αλλά τι τα θες; Είμαστε οικόπεδο γωνία… δεν χρειάζεται τοίχος!
Και φυσικά η Γερμανία διεσώθη, ανέπνευσε και έκανε και …εξαγωγή οξυγόνου.
Αλλά τώρα άλλαξαν τα πράγματα, η στρόφιγγα κλείνει, η παροχή οξυγόνου μειώνεται, ο ασθενής μετά δυσκολίας αναπνέει και από εδώ πάνε κι οι άλλοι.
Το παν είναι να πετύχει …η εγχείρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου