Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ | ΚΑΤΕΡΙΝΗ




Σιγά που θα χρεοκοπήσει η χώρα!
Οι πολίτες θα χρεοκοπήσουν αφού ήδη οδηγούμαστε, με σταθερά βήματα από τη μεριά τους και αδύναμα από τη μεριά μας, προς τα εκεί. Κάτι σαν άβουλα πλάσματα στο μονοπάτι για το κρεματόριο.
Αφού τελείωσε άδοξα η πρόταση για επιτροπεία στη χώρα και δεν καλόκατσε το θέμα, ξεφύτρωσε μια νέα πρόταση του λεγόμενου ειδικού λογαριασμού. Διότι πρέπει να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο. Λεφτά είναι αυτά, δεν είναι φασόλια. Είπαν.
Ο ειδικός λογαριασμός θα είναι …το ήσυχο κεφάλι των δανειστών μας. Διότι εκεί θα μπαίνουν τα χρήματα των δόσεων και αλίμονο αν τα ακουμπήσει κανείς πριν παρθούν οι δόσεις εξόφλησης των χρεών. Θα πληρώνονται πρώτα τα χρέη και μετά ό,τι περισσεύει θα μπορεί η χώρα να παίρνει και να δίνει. Ό,τι περισσεύει. Που σημαίνει ανάλογες εσωτερικές πληρωμές.
Αυτό το μήνα δηλαδή έμειναν τόσα. Πάρε εσύ ένα κομμάτι ψωμί, διότι χθες πήρες λάδι οπότε λίγδωσε το εντεράκι σου, οπότε με το ψωμί θα τραβήξεις όλα τα υγρά. Δεν έμεινε τίποτα τον άλλο μήνα; Δεν φτάνουν; Σηκώνουμε ψηλά τα χέρια και αυτοπυροβολούμαστε! Κάπως έτσι το εννοεί η αγάπη μας η γλυκιά!
Και όλα αυτά είναι σενάρια δεδομένου ότι θα πάρουμε την επόμενη δόση. Διότι και αυτή επικρέμαται αν δεν υπογράψουμε την καταδίκη μας. Έτσι ή αλλιώς στο απόσπασμα πάμε. Δυστυχώς το ποιο ανώδυνο δεν ξέρουμε ποιο είναι.
Άσε που μέχρι εμφανιστεί το τελικό αποτέλεσμα έχουμε τσιτώσει τα νεύρα μας από το σκωτσέζικο ντους και το καρότο με το μαστίγιο. Από τη μια μας θέλουν και δεν μπορούν να κάνουν χωρίς εμάς και από την άλλη δεν πα να καεί και το παλιάμπελο, δεν έχει ανάγκη το ευρώ από την ψωροκώσταινα.
Το θέμα είναι τι θα ψηφίσουν και αυτοί που τους ψηφίζουμε. Σα να μου φαίνεται ότι διαβάζουν μόνο τελεσίγραφα και από εκεί και πέρα ουδέν. Το θέμα είναι ότι τη νύφη άλλοι θα την πληρώσουν και όχι αυτοί που πρέπει. Διότι έχει αποδειχτεί περίτρανα ότι όταν τα δηλώνεις όλα, πληρώνεις ακόμη περισσότερα. Όταν δεν δηλώνεις τίποτα, φεύγεις από την διπλανή πόρτα ανενόχλητος και ζεις και βασιλεύεις.
Εις υγείαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου