Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ Κατερίνης




Μην παραπονιέστε!
Είμαστε τυχεροί μέσα στην ατυχία μας. Διότι πού να βρεις διακόσιες και τριακόσιες χιλιάδες ευρώ φρέσκα, ζωντανά και σπαρταριστά; Μη σου πω και κάνα δυο εκατομμύρια ευρώ! Πού να τα βρεις τέτοια ποσά; Βρίσκονται τη σήμερον ημέρα;
Πού να τα βρεις να τα δώσεις στην εφορία; Γι αυτό σας λέω είμαστε τυχεροί. Διότι η εφορία δεν τα ζητάει από εμάς. Οπότε έχουμε ήσυχο το κεφαλάκι μας. Θα κοιμηθούμε ήσυχοι και ήρεμοι και απόψε. Για αύριο έχει ο Θεός! Πάλι θα τα κουτσοβολέψουμε και θα περιμένουμε την επόμενη, και ούτω καθεξής για να μην ξεχνιόμαστε.
Άσε τα τρεχάματα για τους άλλους να πάνε να τα τακτοποιήσουν. Ευτυχώς μας βοήθησε ο Θεός και δεν έχουμε σκάφη αναψυχής που θα τα είχαμε δηλωμένα σαν επαγγελματικά σκάφη. Τώρα, πώς γίνεται η αναψυχή να δηλώνεται επάγγελμα, αλλουνού παπά ευαγγέλιο.
Διότι μέσα σε είκοσι μέρες η εφορία μάζεψε κοντά πέντε εκατομμύρια ευρώ από ιδιοκτήτες σκάφων αναψυχής που δεν τα δήλωναν στην εφορία και ακολουθούν και άλλοι.  Έτρεξαν, τα βρήκαν οι άνθρωποι και τα έδωσαν. Ούτε γάτα ούτε ζημιά. Διότι όταν σε καλεί η πατρίς πρέπει να τρέξεις. Να συνδράμεις. Να βοηθήσεις.  Όχι μπαγαποντιές και κουραφέξαλα.
Διαφορετικά τα σκάφη θα ήταν δεσμευμένα και χώρια τα πρόστιμα που θα έπεφταν βροχή. Μόνο ένας την περασμένη εβδομάδα κατέβαλε δυο εκατομμύρια ευρώ για το …επαγγελματικό του σκάφος και να το μετατρέψει σε αναψυχής! Σε ρευστό, όχι με πιστωτική και αηδίες. Υπάρχουν τέτοια ποσά ακόμη; Δεν βαριέσαι! Εκτός κι αν είχε τίποτα φίλους και τον βοήθησαν. Διότι, κακά τα ψέματα, οι φίλοι στις δύσκολες στιγμές φαίνονται. Τι, μόνο στα τραπέζια και στα πανηγύρια;
Το ζουμί της όλης υπόθεσης είναι ότι το κράτος απουσίαζε όλα αυτά τα χρόνια. Τώρα μας μπήκε το αυγό… και τώρα τρέχουμε. Μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται ότι σχεδόν τίποτα δεν λειτουργούσε …συμφώνως τω νόμω! Ένα απέραντο ξέφραγο μποστάνι η Ελλάδα! Και όποιος είχε το μαχαίρι είχε και το καρπούζι. Και όσο να πεις μια δροσερή φέτα καρπούζι σε μια καλοκαιρινή μέρα καύσωνα ήταν ό,τι έπρεπε για το ελληνικό καλοκαίρι! Και αλίμονο, οι καύσωνες στην Ελλάδα είναι πληθωρικοί και διαρκείας!

Τελικά, ρεβεγιόν θα κάνουμε έξω ή στο σπίτι;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου