Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ! Ο Βασίλης Μόσχης στην εφημ. ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ Κατερίνης




Ούνα φάτσα, ούνα ράτσα!
Πρόβλημα αξιοπιστίας έχει η Ιταλία δήλωσε ο γάλλος υπουργός των εξωτερικών. Επιτέλους πήραμε και το αίμα μας πίσω, διότι για όλα φταίνε αυτοί οι έλληνες. Για τα πάντα! Εν μέρει, και μεταξύ μας έχουν και κάποιο δίκιο. Όχι για το ότι φταίμε εμείς για το τσουνάμι αυτό.
Έτσι κι αλλιώς, εμείς βρεθήκαμε μπροστά, εμάς άρπαξαν. Πώς γινόταν παλιά στο σχολείο; Ο πρώτος έτρωγε τη σφαλιάρα. Έφταιγε, δεν έφταιγε!
Αλλά έτσι είναι αυτά. Βρεθήκαμε ο αδύναμος κρίκος και πληρώνουμε τώρα. Φταίει και η Έλενα Ακρίτα. Κάτι έπρεπε να μας είχε πει. Να μας προειδοποιούσε. Να ξέραμε να παίρναμε τα μέτρα μας. Όχι έτσι ξαφνικά! Διότι Έλενα μου, κάποιος πρέπει να φταίει για όλη αυτή τη κατάσταση. Και φυσικά οποιοσδήποτε άλλος εκτός από εμάς.
Έτσι δεν κάνουν όλοι; Ακόμη και οι πολιτικοί. Βρήκαμε κανένα να πει έφταιξα, συγγνώμη; Κανείς. Ποιος έφταιξε τότε; Δύσκολο είναι; Φυσικά κανείς! Η όλη κατάσταση γίνεται από μόνη της. Στρογγυλοκάθεται στις μικρές οθόνες και παίρνει ανάσα από εκεί. Κονταροχτυπήματα, αγένειες, προσβολές, φωνές, απειλές που αλληλοεκσφενδονίζονται και πηγαινοέρχονται στο δευτερόλεπτο. Και κανείς δεν αντιλαμβάνεται το παραμικρό. Το μόνο που μένει είναι ότι, πάει και αυτό το ματς και εις άλλα με υγεία.
Και αποχωρούν ικανοποιημένοι. Με πρώτους και καλύτερους τους τηλεθεατές οπαδούς.
Είδες τι τον έκανε; Καλά του τα είπε. Τον αποστόμωσε τον αλήτη, τον έτσι, τον παραέτσι. Και μένει ο λαός ήσυχος και με ελαφρά τη καρδία πηγαίνει για τον ύπνο του δικαίου ότι ο δικός του τα είπε καλύτερα.
Και παραμένουμε εκεί. Στο ποιος θα τα πει καλύτερα, όχι στο ποιος θα τα κάνει καλύτερα. Στο ποιος μας βολεύει καλύτερα. Στο ποιος θα μας οδηγήσει στην ατομική μας ευδαιμονία και ευχαρίστηση.
Διότι από κάποιον περιμένουμε να μας πάρει από το χέρι και να μας οδηγήσει στον παράδεισο μιας εύφορης κοιλάδας. Και το ξέρουν πολύ καλά. Και το ξέρουμε και εμείς πολύ καλά. Αλλά δεν είναι έτσι!
Πότε επιτέλους θα κατακτήσουμε τους εαυτούς μας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου