Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  12/10/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τι έκπληξη και αυτή!
Είναι αδιανόητο να συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Ελλάδα! Θυμάστε τι λέγαμε τις προάλλες ότι θέλουμε δεν θέλουμε θα γίνουμε Ευρώπη! Θα γίνουμε Αμερική και βάλε! Κάτι αλλιώτικο τέλος πάντων.
Πάνε αυτά που ξέραμε. Θα γνωρίσουμε αυτά που έρχονται. Και τουλάχιστον σαν πρώτη ανάγνωση είναι ευχάριστες εκπλήξεις και σίγουρα ένας αέρας δημιουργικής αλλαγής. Που είχε ήδη να ψιλοφυσάει από πριν αλλά σε τοπικό επίπεδο. Τώρα, τουλάχιστον, φαίνεται να κάνει πιο γερό μπάσιμο!
Πάνε οι παλιές καλές εποχές που τρέχαμε στα κόμματα για μια θέση, μια δουλειά. Ψήφισε με και κάπου θα σε βολέψω έλεγε ...ο μπάρμπας από την Κορώνη. Τελείωσαν οι πελατειακές σχέσεις τόσων ετών για ένα ρουσφέτι, έστω για μια εξυπηρέτηση. Δεν έχει τίποτα από όλα αυτά. Τώρα καινούρια σελίδα και νέα εποχή. Ο καλύτερος θα ανταμειφθεί και θα κυριαρχήσει. Αμήν και πότε.
Διότι - ήμουν νιός και γέρασα - πάμπολλα τράβηξε αυτός ο τόπος από την ιδιαίτερη σχέση πολίτη και κράτους! Λέτε να αλλάξει κάτι τις; Ευελπιστούμε και οψόμεθα! Διότι η έκπληξη μας ήρθε ...κεραυνός εν αιθρία! Ούτε η θειά μας η Αμερσούδα δεν το περίμενε!
Πρόσκληση για την πλήρωση των θέσεων των Γενικών και Ειδικών Γραμματέων των υπουργείων. Δεν έχει πλέον ...φύγε εσύ έλα εσύ! Διαφάνεια και αξιοκρατία! Έχεις τα προσόντα; Κάθεσαι! Δεν έχεις; Μένεις στο σπίτι σου! Μέχρι τις 13 Οκτωβρίου γίνονται αιτήσεις για την πλήρωση των ανωτέρω θέσεων. Όσοι πιστοί προσέλθετε. Τέρμα τα χρώματα και οι γνωριμίες.
Και επειδή ...πίσω έχει η αχλάδα την ουρά θα πρέπει όσοι τελικά επιλεγούν να παρουσιάσουν αναλυτική κατάσταση της περιουσίας τους. Πρέπει να ξέρουμε τι έχει ο καθένας. Μην έρθει με άδεια τσέπη και φύγει με γεμάτη. Διότι από πίσω υπάρχει λαός που βλέπει και κρίνει και αποφασίζει. Να ξέρουμε στη συνέχεια τι μπορεί να αποκτήσει εντός χώρας και ...εκτός χώρας. Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο! Ας έχουμε τον γάιδαρο μας δεμένο. Δεν είναι καιρός να βγαίνουμε στα κανάλια.
Καλύτερα γαϊδουρόδενε, παρά γαϊδουρογύρευε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου