Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  16/05/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Βασικά όταν είσαι επισκέπτης, το πρωτόκολλο καλών τρόπων και υγιούς ανατροφής επιβάλλει την έκφραση κολακευτικών σχολίων και καλών λόγων για τον οικοδεσπότη σου! Δεν μπορείς να βρίσκεσαι κάπου σε επίσκεψη και να αρχίζεις να κατηγορείς τον οικοδεσπότη σου και να του κάνεις παρατηρήσεις! Δεν θα ήταν καθόλου εύστοχο.
Όταν γυρίσεις τις πλάτες και βρίσκεσαι σε ασφαλή απόσταση μπορείς άνετα να ρίξεις μερικές ...αγενείς λέξεις ( κοινώς &*#@^!*& )  και να βγάλεις το άχτι σου και να συγκρατήσεις έτσι την ευγενική σου εικόνα. Αν και αυτό δεν επιτρέπεται από κανένα ...οδηγό καλής συμπεριφοράς!
Πώς μπορούσε να εκφραστεί διαφορετικά η Βασίλισσα του Ηνωμένου Βασιλείου όπως την αποκάλεσαν τουρκικές εφημερίδες κατά την επίσκεψη της στη γειτονική χώρα; Τι άλλο από το ότι η χώρα στο εξωτερικό κατέχει την περίοπτη θέση της γέφυρας ανάμεσα στην Ανατολή και Δύση σε εποχή κρίσιμη για την ΕΕ και τον κόσμο γενικότερα.
Οι δικές μας οι γέφυρες πού πήγαν; Κοτζάμ γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου την πέρασαν στο ...ντούκου; 
Για το εσωτερικό ούτε κουβέντα! Μάλλον έχει αδύνατη μνήμη και δεν μπορεί να θυμηθεί ότι αν δεν υπήρχε το ελληνικό στοιχείο να λειτουργήσει σαν κυματοθραύστης αυτή η ίδια πιθανόν να μην ήταν βασίλισσα τώρα!
Ας μην ξεχνάμε ότι πάντα μεταξύ των χωρών υπήρχε μια σχετικά αρμονική συνεργασία προς όφελος αμφοτέρων. Διότι πάντα οι φιλίες διέπονται από ένα άνεμο έκφρασης ...αγνών αισθημάτων και ...πλουσιοπάροχων προσφορών! Διανθισμένη με 750 δημοσιογράφους η συνοδεία της Μεγαλειότατης, η γειτονική χώρα αναμένει τους ...διαφημιστικούς καρπούς της επίσκεψης και ίσως μια αλλαγή της θέσης της κοινότητας για την ευρωπαϊκή της πορεία.
Μεγάλη παράλειψη πάντως η μη συνέχιση της περιοδείας στην βόρεια γειτονιά μας για να ακούσουμε και εκεί ...ανιστόρητα πράγματα! Μάλλον όμως δεν θα είχε πολύ ...παντεσπάνι η επίσκεψη.   
Σημειωτέον ότι η βασίλισσα έγινε δεκτή με είκοσι ένα κανονιοβολισμούς! Το τριάντα ένα φάνηκε πιο κουραστικό!
Για ...μπιρίμπα δεν έγινε λόγος! Ακούς ...Θανάση;     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου