Κυριακή 8 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    04/07/2008


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Όλα μπορεί να είναι ένα καλοδουλεμένο σενάριο με αρχή μέση και τέλος. Όλα είναι αποδεκτά και όλα είναι αναιρέσιμα μέχρι αποδείξεως του εναντίον.
Η έλλειψη τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πραγματική ή είναι μια εικονική πραγματικότητα; Δεν έχουμε να φάμε ή η έλλειψη είναι τεχνηέντως κατασκευασμένη και ...τηλεκατευθυνόμενη από υπόγεια ρεύματα ενός μακροπρόθεσμου σχεδίου; Μήπως όμως από την άλλη πρέπει να κόψουμε και την παρακολούθηση ταινιών επιστημονικής φαντασίας; Τίποτα δεν αποκλείεται. Όλα παίζουν και όλα λειτουργούν ρολόι.
Η πείνα και η φτώχεια που ταλαιπωρεί πάνω από 100 εκατομμύρια ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη έφερε στην επιφάνεια τη λύση των μεταλλαγμένων προϊόντων.
Ήρθε, λοιπόν, στην επιφάνεια ξανά ένα επιχείρημα που για χρόνια χρησιμοποιούνταν από τους φίλους της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Τα μεταλλαγμένα μπορούν να θεραπεύσουν την πείνα. Είναι όμως πραγματικά έτσι;
Έρευνα του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ κατέληξε ότι από τα 356 δισεκατομμύρια κιλά τροφίμων που παράγονται ετησίως, τα 96,4 δεν καταναλώθηκαν ποτέ, κυρίως φρέσκα λαχανικά, γάλα, προϊόντα με πρώτη ύλη το στάρι και γλυκά. Ανάλογη έρευνα στη Μεγάλη Βρετανία έδειξε ότι οι Βρετανοί πετούν στα σκουπίδια το ένα τρίτο των τροφίμων που αγοράζουν, συμπεριλαμβανομένων 4 εκατομμυρίων ολόκληρων μήλων, 1,2 εκατομμυρίων λουκάνικων και 2,8 εκατομμυρίων ντοματών. Είναι φανερό ότι υπάρχει πρόβλημα στην κατανομή των τροφίμων.
Από την άλλη, η εγκαθίδρυση και η διάδοση των γενετικά τροποποιημένων  τροφίμων προκαλεί άλλους φόβους και ενστάσεις.
Θα ξεφυτρώσει όμορφα και ωραία σαν μανιτάρι το μονοπώλιο της σποροπαραγωγής και δυο τρεις εταιρείες άντε πέντε δέκα θα ελέγχουν την παγκόσμια διατροφή.
Καλή ώρα όπως γίνεται με το πετρέλαιο που κάθε μέρα σκαρφαλώνει και όλο σκαρφαλώνει η τιμή του υπό το ...άφωνο βλέμμα των απανταχού ταλαίπωρων πολιτών αυτού του πλανήτη.
Και το αποτέλεσμα;
Το φούσκωμα των μαύρων ταμείων των εταιρειών προς διευκόλυνση της επικράτησής τους ανά την επικράτεια του παγκόσμιου χωριού.     
Το φλέγον θέμα είναι αν θα δημιουργήσουν και ταμεία προς ανακούφιση των επίδοξων μελλοντικών συνταξιούχων που λέγαμε και χθες. Διαφορετικά σήμερα έχει φαί και αύριο μπορεί και όχι αν δεν είσαι φρόνιμος.
Από το αυτί και στην τρώγλη σου!
Ένας θαυμαστός καινούριος κόσμος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου