Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. "ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 25/11/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Αν έχεις τέτοιους φίλους, τι να σου κάνουν οι εχθροί...!
Διότι η φιλία είναι ιερό πράγμα. Ένας φίλος μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από αδελφός σου, πατέρας και ...όλο το σόι... τρόπος του λέγειν δηλαδή! Διότι άλλο φίλος και άλλο σόι. Διότι μπορεί κάποιος να είναι σόι αλλά να μην είναι φίλος. Άλλο πράγμα η φιλία!
Σε ένα φίλο λες όλα τα μυστικά σου, ζητάς τη βοήθεια του αν χρειαστεί. Πονάει μαζί σου όταν υποφέρεις, και ζει και αυτός τη χαρά σου. Τρόπος του λέγειν και πάλι, δηλαδή. Τέλος πάντων άβυσσος ...η ψυχή της φιλίας και ανεξιχνίαστη. Δεν μπορείς να βγάλεις άκρη εύκολα!
Ένας φίλος ή μια φίλη έχει άνεση στο σπίτι σου, μπαινοβγαίνει σχεδόν ελεύθερα η τελείως ελεύθερα, μπορεί να ανοίγει συρτάρια, ντουλάπες και ό,τι άλλο έχει πόρτα, πορτούλα και πορτάκι. Τέτοια πράγματα συμβαίνουν όταν πιστεύουμε ότι η φιλία με ένα συγκεκριμένο πρόσωπο έχει αγγίξει τα όρια της υπερβατικότητας. Και αρκετές φορές τα όρια της αφέλειας...!
Διότι πώς είναι δυνατόν να είναι κανείς τόσο αφελής ούτως ώστε πρόσωπο που θεωρούμε άκρως φιλικό και έμπιστο ...να μας αλλάξει τα φώτα;
Φίλη ...καριοφίλι για να αποδείξει το μέγεθος της φιλίας της και για να αποδείξει ότι οι φίλοι δεν πρέπει να έχουν μυστικά και όλα είναι κοινά μεταξύ τους κατάφερε να αποκτήσει τα εκκαθαριστικά σημειώματα των κολλητών της φιλενάδων. Τέτοια εμπιστοσύνη! Στην συνέχεια αφού απέκτησε και τις φωτοτυπίες των ταυτοτήτων της έκανε ...ντου στις τράπεζες από όπου κατάφερε να εξασφαλίσει δάνεια γύρω στα 68.500 ευρώ στο διάστημα από το 2005 έως το 2008! Κατάφερε δηλαδή να εξαπατήσει και φίλες και τράπεζες!
Το περίεργο και το παράξενο είναι ότι δεν σκέφτηκε ότι κάποια στιγμή οι φίλες της θα έπαιρναν ειδοποιήσεις από τις τράπεζες για καθυστερημένες δόσεις εξόφλησης του δανείου. Και φανταστείτε από την άλλη πλευρά το εμβρόντητο ύφος των απατημένων φιλενάδων που ανακάλυπταν ότι είναι χρεωμένες με δάνεια ενώ δεν είχαν ζητήσει ποτέ κάτι τέτοιο. Και πολύ περισσότερο όταν ανακάλυπταν ότι πίσω από όλα αυτά κρυβόταν η πολυαγαπημένη τους φίλη!
Μάλλον πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό που κάνει ο Ξανθούλης. Έχει καθιερώσει ένα πόιντ σύστεμ. Μετά από ένα άθροισμα αρνητικών πόντων, τους κόβει!
Στην περίπτωση μας σίγουρα θα ...βαρούσε τιλτ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου