Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟΝ!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜ. 'ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ" ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ    01/09/2009


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΟΣΧΗΣ


Τι βόμβα ήταν κι ετούτη;
Τι αλλαγές προμηνύονται; Είπαμε να γίνουμε Ευρώπη! Αλλά τόσο γρήγορα; Θα το αντέξουμε πια τόσο πολύ; Από τη μια μέρα στην άλλη; Τόση πρόοδος πια …στο ελληνικό τραγούδι; Κλείστε πια τις πόρτες και τα παράθυρα γιατί τόσος …άνεμος αλλαγής θα μας πουντιάσει! Θα τα φέρει …τούμπα όλα.
Προτάσεις αλλαγής φέρνουν η Ντόρα και ο Θόδωρος! Όχι πια εκλογές με σταυρούς προτίμησης αλλά με άλλες διαδικασίες σύμφωνα με το γερμανικό ή γαλλικό μοντέλο. Είδατε; Τα λέγαμε και χτες. Με το έτσι θέλω θα μας κάνουν Ευρώπη.
“Το νέο σύστημα οφείλει να εξασφαλίσει ισχυρή αυτοδύναμη κυβέρνηση και τη μεγαλύτερη δυνατή αναλογική αντιπροσώπευση όλων των δυνάμεων του πολιτικού φάσματος”, σημειώνει η κ. Μπακογιάννη.
Με τη σειρά του, ο Θ. Πάγκαλος, προτείνει εκλογικό σύστημα γαλλικού τύπου που θα εξασφαλίζει, μεταξύ άλλων, “την κατάργηση του σταυρού προτίμησης”, “τη μεγαλύτερη δυνατή ισότητα ανάμεσα στους ψηφοφόρους”, “τη δυνατότητα σχηματισμού σταθερής κυβερνητικής πλειοψηφίας” και την “αίσθηση της ανακλητικότητας”.
Τί πράγματα είναι αυτά; Τρίζει το πάτωμα των υποψηφίων και των ψηφοφόρων. Τι θα απογίνουμε; Σε ποιον θα λέμε τον πόνο μας; Σε ποιον θα τρέχουμε να λύσουμε τα προβλήματά μας; Ποια πόρτα θα χτυπάμε για να ακουμπήσουμε τον πόνο μας; Ποιον θα έχουμε να μας χτυπά απαλά την πλάτη για να κοιμόμαστε ήσυχοι; Θα απομείνει η σχέση βουλευτή και ψηφοφόρου μια μουσειακή ανάμνηση των ελληνικών ταινιών;
Πιο συγκεκριμένα, η κ. Μπακογιάννη με άρθρο της στην εφημερίδα «Καθημερινή» χαρακτηρίζει την παρούσα κατάσταση της πολιτικής, του κομματικού συστήματος και των προσώπων που αμφισβητούνται από τους πολίτες  ”κόμπο που έφτασε στο χτένι” και κάνει λόγο για μια αναγκαία “ριζική τομή στο πεδίο θεσμών”. Δηλαδή αυτό ήταν; Θα ψηφίζουμε μόνο κόμματα; Θα το κάνουμε πια ευρωπαϊκές εκλογές; Θα χάσουμε τις φιέστες και τα πανηγύρια; Τέρμα εκείνο το γλυκό άρωμα των εκλογών που εκτόνωνε την αδρεναλίνη των απανταχού Ελλήνων; Όλα μια ισοπέδωση; Μια παγκοσμιοποίηση και εκεί;
Και το τελειωτικό χτύπημα έρχεται από τον κ. Πάγκαλο.
“Ο σταυρός προτίμησης είναι το θεμέλιο του πελατειακού κράτους, η ρίζα της φαυλοκρατίας. Oσο υπάρχει το σύστημα αυτό, ούτε διοίκηση θα αποκτήσουμε, ούτε κόμματα ιδεών”.      
Αυτό ήταν, τετέλεσται!
Καιρός να πιάσουμε δουλειά!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου